100 «balladors» de 10 localitats participen a Ontinyent al XII Aplec d’Escoles de Dansa Valenciana

Es celebra demà a les 17:30 hores

La ciutat d’Ontinyent demà dissabte el que serà el XII Aplec d’ Escoles de Dansa Valenciana, una trobada en què participaran més de 100 «balladors» de 10 localitats valencianes. La trobada, organitzada pel Taller de Dansa del CPFPA Sant Carles i el Grup de Danses Ontinyent amb la col·laboració de l’Ajuntament començarà a les 17:30 a les portes del l’Escola d’Adults de Sant Carles (C/Maians, 53). Des d’allà les diferents escoles de Dansa Valenciana recorreran acompanyades de tabals i dolçaines diversos carrers fins arribar a les 18:00 hores a la Plaça de Sant Domingo, on es donarà inici als balls.

L’esdeveniment serà obert i tancat pels dos grups de dansa valenciana del CFPA Sant Carles d’Ontinyent, comptant també amb la participació de dues escoles de dansa locals: la del Casal Jaume I i la del CEAM A més, es comptarà amb escoles de dansa procedents de localitats de la Vall d’Albaida com Quatretonda, l’Olleria o Albaida i també de fora d’ella com València, Ibi, Canals, Moixent o Cocentaina. Un cop finalitzades les danses, els assistents participaran en un sopar de germanor al bar de la Societat de Festers, de nou al Carrer Maians.

El regidor de Cultura, José Antonio Calabuig Oviedo, ha destacat que aquesta trobada de dansa «enllaça perfectament amb la nostra filosofia de treure la cultura també al carrer, d’aprofitar al màxim tots els espais escènics urbans amb què comptem a Ontinyent, com és en aquest cas la Plaça de Sant Domingo». Calabuig Oviedo animava als veïns d’Ontinyent i la comarca «a assistir i gaudir d’aquesta fantàstica mostra del folklore valencià, tot un espectacle sobretot per la dansa però també amb l’encant de les indumentàries tradicionals dels participants».