10 municipis de La Costera donen suport al poble sahrauí

Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva tanca la campanya de la moció de Dajla amb uns resultats satisfactoris

Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva va presentar fa uns mesos una moció en relació amb els esdeveniments que estaven passant en el Sàhara Occidental i provocats pel Govern del Marroc. Després de 6 mesos, han estat un total de 10 municipis de La Costera els que han manifestat i aprovat per unanimitat la moció, la qual cosa suposa més de la meitat de les poblacions de la comarca. Aquestes poblacions són Canals, Xàtiva, Genovés, Novetlè, La Granja de la Costera, l’Alcúdia de Crespins, La Font de la Figuera, Barxeta, Rotglà i Corberà i Torrella.

Cal recordar que a finals de setembre de 2011, a la ciutat ocupada de Dajla, al sud del Sàhara Occidental, fou assassinat el ciutadà sahrauí Maichan Mohamed Lamin Lahbib de 29 anys, a mans de colons marroquins. L’enfrontament es va estendre entre la població sahrauí la qual cosa va provocar desenes de ferits. El setge sobre la població sahrauí a la ciutat de Dajla s’intensificà dia rere dia. Avui, Dajla és una ciutat presa militarment per les forces d’ocupació marroquines. Les principals ciutats del Sàhara Occidental estan preses per les forces d’ocupació marroquines, la repressió contra la població autòctona no cessa, sent moltes les persones detingudes, desaparegudes i torturades per la policia.

Des de gener a juny de 2012, Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva es va adreçar al PP, PSPV, BLOC-Compromís i EUPV de la comarca de La Costera, per tal que presentaren una moció de rebuig per la continua violació dels drets humans al Sàhara Occidental. Des d’aquesta associació  insistien als partits polítics de que calia buscar una solució del conflicte «que fora justa, definitiva i conforme amb les resolucions del Consell de Seguretat de l’ONU, amb el dret internacional i s’apel·lava a la responsabilitat històrica de l’estat espanyol amb el Sàhara Occidental. En definitiva, des del nostre col·lectiu s’animava a que presentaren la moció en tots els municipis de la Costera i que foren coherents amb el programa electoral que a nivell estatal portaven els seus partits polítics».

Des dAmics del Poble Sahrauí de Xàtiva es vol agrair els esforços que s’han fet des de les secretaries comarcals d’aquestos partits polítics. “Ens trobem molt satisfets per la resposta dels municipis de La Costera en el suport que han donat al poble sahrauí. També perquè a partir del 2 de juliol arribaran els xiquets i xiquetes sahrauís que acollim en el programa de Vacances en Pau 2012. Però no tot són notícies bones, ja que les que arriben des del Sàhara Occidental, ens parlen que les principals ciutats estan preses per les forces d’ocupació marroquines, on la repressió contra la població no cessa, sent moltes les persones detingudes, desaparegudes i torturades per la policia. La qüestió sahrauí encara està lluny de solucionar-se i malauradament la repressió i la violació que pateix la població sahrauí no ha cessat”.