1.860 kg de solidaritat s’han recollit dels del col·lectiu d’Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva

1.860 kg és l’ajuda humanitària que s’ha recollit de d’Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva, dels quals, 1.585 kg aniran cap als campaments de refugiats sahrauís de Tinduf. Al final, han estat 881 kg d’arròs, 406 kg de sucre, 389 l. d’oli i 184 kg d’altres producte com llegums, pastes…) que ajudaran a la població sahrauí a cobrir, en part, algunes de les seues necessitats alimentàries. El nostre col·lectiu també ha recollit 749’35 € que serviran per a costejar en part les despeses de l’enviament i per a la compra d’altres productes destinats per a la població sahrauí i que s’han aconseguit amb les aportacions econòmiques a través de les vidrioles que ha fet la gent.

Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva conscient que la profunda crisi econòmica que ens assota i que està afectant a nombroses persones i famílies del nostre entorn, va creure oportú repartir el fruit de l’esforç solidari que demanàvem per als refugiats sahrauís, de tal manera que un quinze per cent, és a dir, un total de 275 kg d’aliments, serà donat al col·lectiu Gent de la Consolació, entitat que porta endavant una tasca social lloable amb aquelles persones que ho estan passant molt mal, principalment amb el seu servei de menjador.

Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva s’ha encarregat d’organitzar la Caravana a les ciutats de la comarca de la Costera, Xàtiva, la Granja de la Costera, Genovés, Novetlè, Torrella i Rotglà i Corberà entre l’1 de desembre de 2012 i el 20 de gener de 2013. També s’ha carregat en el camió que eixia des de Xàtiva, les aportacions de dos localitats de la Vall d’Albaida: Ontinyent i la Pobla del Duc.

El dissabte 9 de febrer, la gent d’Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva va acabar d’organitzar els aliments en caixes per tal de carregar-los i transportar-los als magatzems de Paterna, on la Federació d’Associacions de Solidaritat amb el Poble Sahrauí del País Valencià va disposar els camions que ho duran als Campaments de Refugiats Sahrauís de Tinduf. Es calcula que a través de la FASPS s’enviaran més 45 mil quilos d’ajuda humanitària.

Des d’Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva, es vol destacar “la importància que té la Caravana per als refugiats sahrauís, ja que subsisteixen bàsicament gràcies a l’ajuda internacional” i a més a més “la caravana serveix per a sensibilitzar i donar a conéixer a la gent la situació en la qual es troba el poble sahrauí” i finalment, resaltem “que malgrat la crisi econòmica, els ciutadans de Xàtiva i dels municipis de la Costera, continuen manifestant la seua solidaritat amb aquesta iniciativa que enguany ha recollit 1860 kg de solidaritat i d’il·lusió”.

Per aquest motiu, des d’Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva volem agrair a tota la gent que ha contribuït i ha aportat aliments i que ha fet possible de nou portar il·lusió i aliments cap al poble sahrauí. Moltes gràcies a tots i totes.

  • Als ciutadans i ciutadanes de la Granja de la Costera, el Genovés, Novetlè, Rotglà i Corberà, Torrella Xàtiva i la Pobla del Duc
  • Al professorat i alumnat dels Col·legis, Escoles d’Adults, dels IES i les AMPES que han participat a la Campanya
  • Al mitjans de comunicació (premsa, ràdio, televisió, edicions digitals) que han parlat o publicat les notícies de la caravana.
  • A les empreses, entitats i col·lectius que ens han ajudat.
  • I volem destacar a dos empreses: CARTONAJES HINOJOSA que ens va facilitar totes les caixes per poder embalar l’ajuda humanitària i a DISMADER que ens va facilitar el camió per poder transportar l’ajuda fins els magatzems de Paterna.