1.500 persones visiten la mostra de relíques de buda a Ontinyent

L’exposició va estar dos dies al Centre Cultural Caixa Ontinyent
L’exposició de relíquies de Buda, que va acollir este cap de setmana el Centre Cultural Caixa Ontinyent, va rebre, en només dos dies, més de 1.500 visites procedents de tota la geografia espanyola.
L’atractiu de la mostra, que està donant la volta al món i que a Espanya només podia visitar-se a Ontinyent, va fer del dissabte el dia de major afluència amb prop de 1.000 visites.
L’exposició ha sigut promoguda pel Centre Budista Tekchen Chöeling d’Ontinyent, i ha comptat amb activitats com a cerimònies de benedicció de persones i animals, i actuacions musicals amb la interpretació femenina de temes budistes.

Una programació repleta d’activitats
El Centre Cultural Caixa Ontinyent comptarà, en els pròxims 10 dies amb una programació repleta d’activitats ja que albergarà 2 exposicions, 4 conferències, 3 audicions musicals, 4 tallers de formació i 1 presentació:
Fins al dia 22 de novembre, podrà visitar-se l’exposició, “25 anys ocupats” del Centre Ocupacional “José Antonio Bodoque”.
El dijous 14 de novembre, a les 20:00 hores, conferència “La Inmaculada en la poesia española”, a càrrec de José María Royo, activitat emmarcada en els actes de celebració del 350 aniversari de les festes de la Puríssima.
El divendres 16 de novembre, a les 20:00 hores, inauguració de l’exposició “Cal·ligrafies de la malaltia”, promoguda per la Universitat de València, amb la col·laboració de la Fundació Campus Ontinyent. Es tracta d’un projecte universitari que revisa l’escriptura manual com un element de cultura visual a partir de l’escriptura dels metges i que es compon, principalment, de panells fotogràfics. Podrà visitar-se fins al 16 de desembre.
Del 26 al 30 de novembre, tallers de formació sobre “Habilitats prelaborals”, promogut pel Centre de Rehabilitació i Integració de Malalts Mentals d’Ontinyent, CRIS.
El dimarts, 20 de novembre, a les 20:00 hores, audició d’oboé, trompeta i piano a càrrec de la Societat Unió Artística Musical d’Ontinyent (SUAMO), concretament dels alumnes del grau superior de música. L’activitat s’emmarca en la Setmana Cultural de la SUAMO amb motiu de la celebració de la festivitat de Santa Cecília.
El dimecres 21 de novembre, a les 20:30 hores, audició del quartet de cambra “Flügel Quartet”, músics professionals de la SUAMO. L’activitat també s’emmarca en la celebració de Santa Cecília.
El dijous 22 de novembre, a les 19:00 hores, conferència “Alguns aspectes de l’atenció farmacèutica” a càrrec de la professora Teresa María Garrigues Pelufo, del Departament de Farmàcia i Tecnologia Farmacèutica de la Facultat de Farmàcia de la Universitat de València. Activitat inclosa en el programa de la Universitat per a Majors a Ontinyent, Unimajors.
El divendres 23 de novembre, a les 19:00 hores, conferència del compositor i director suec Franco Cesarini. El mateix dia, a les 20:00 hores, audició del quintet de cambra “Sanganxa Wind Quintet”. Activitat organitzada per la SUAMO, també amb motiu de la festivitat de Santa Cecília.
El dissabte 24 de novembre, a les 18:30 hores, conferència “Som energia”, organitzada per la Colla Ecologista l’Arrel d’Ontinyent, sobre energies renovables com a alternativa a les grans transnacionals energètiques.
El diumenge 25 de novembre, a les 12:00 hores, presentació de la temporada del Club de Natació d’Ontinyent.
Una agenda repleta d’activitats, moltes d’elles coincidents en el temps, desenrotllades en el mateix Centre Cultural, i amb diferents col·lectius com a organitzadors i col·laboradors, que evidencien el dinamisme i la versatilitat del Centre Cultural Caixa Ontinyent. De fet, i només enguany, el centre ha acollit ja 186 activitats entre conferències, xarrades, exposicions, projeccions, concerts, cursos de formació, tallers, jornades de treball, etcètera, en els que han participat 54 col·lectius diferents i als que han assistit o participat 17.600 persones.