“La volta a la Mariola” inicia a Bocairent la seua tercera edició

La primera ruta es celebra aquest dissabte

Amb l’arribada de la primavera, l’associació Serra Mariola posa en marxa la tercera edició del seu programa de visites guiades “La volta a la Mariola” que recorrerà les set poblacions del parc natural. Així, Bocairent iniciarà aquest dissabte, 21 de març, les rutes amb un itinerari per descobrir els ponts i els aqüeductes que rodegen el seu nucli urbà. Mentre que a partir del 12 d’abril serà el torn, de forma successiva cada diumenge o dissabte segons el cas, de Banyeres de Mariola, Muro, Alfafara, Agres, Alcoi i Cocentaina on acabarà la iniciativa el 17 de maig. Com en les dos edicions anteriors en les quals es van esgotar totes les places disponibles, la inscripció és gratuïta i pot formalitzar-se a les oficines de turisme o als ajuntaments de les set localitats així com a l’adreça electrònica info@serramariola.org.

El recorregut per Bocairent arrancarà dissabte a les 10.30 h des de la plaça de l’Ajuntament i compta amb la col·laboració de l’empresa de serveis turístics Lasaria que forma part també de l’associació Serra Mariola. La primera parada serà el pont del Sant Crist amb el seu arc gòtic per a acostar-se posteriorment al de Darrere la Vila, bastit al segle XVI, i considerat en el seu temps com el més alt del Regne de València.

Després, els assistents a “La volta a la Mariola” contemplaran els exemples més recents com el pont del Riberet o el de Sant Blai, entre d’altres. Tot plegat, la visita servirà per comprovar com els habitants de Bocairent han anat creant diferents infraestructures al llarg del temps per fer front a la seua complexa orografia i assegurar-ne així el trànsit de persones, de mercaderies i de l’aigua.