“Espai d’igualtat” es el nou lema d’Albaida per a commemorar el dia de la dona treballadora

La Regidoria de la Dona d’Albaida, amb Eva Tormo al capdavant, ha realitzat un ampli i complet programa d’activitats per tal de commemorar el dia de la dona treballadora, un programa emmarcat dins d’un nou concepte anomenat “Espai d’Igualtat”. Eva Tormo pretén abordar els problemes d’igualtat entre homes i dones baix una nova perspectiva, on el més important siga el contingut de les activitats que es realitzen i no a qui van dirigides.

El dimecres, 7 de març, a banda de continuar el curs d’autodefensa, es realitzarà a les 19h en la Tourist Info la taula rodona “La dona del segle XXI” en la que intervindran Socorro Zaragoza, Fiscal de Víctimes de la Fiscalia territorial de València, Viridiana Boluda, Cap d’Estudis del CEIP Covalta d’Albaida, Mònica Nogueroles, Empresària i Presidenta del Club de Bàsquet Gandia i Inmaculada Pons, Inspectora de Sanitat. Moderarà la Taula Iolanda Ibarra, Periodista.

Les activitats continuen el dijous 8 de març amb el curs d’autodefensa i amb la “Marea violeta” que es realitzarà a la Plaça del Palau, a les 19.30h, on hi haurà una concentració i la lectura d’un manifest a favor de la igualtat de la mà d’Eva Tormo, Regidora de la Dona. Cal portar alguna cosa violeta a la concentració per tal de recordar, amb eixe color, la lluita de tantes dones per la igualtat.

El divendres 9 de març a les 22h es projectarà al Cinema Odeón d’Albaida la pel·lícula “Las mujeres de verdad tienen curvas”. El dissabte pel matí a les 9.30h hi haurà una Excursió a peu per les sendes dels nostres avantpassats a càrrec d’Antoni Conca. L’eixida es realitzarà des de la Glorieta d’Albaida i durarà al voltant de 3 hores.

Per últim, per tancar el programa d’activitats, el diumenge pel matí, a les 10h es realitzarà la IV Carrera de la Dona. La inscripció val 1 euro i es realitzarà en línea de meta el mateix dia de la prova. Aquesta carrera la realitza el Club d’Atletisme d’Albaida.

Per a Eva Tormo, Regidora de la Dona d’Albaida “realitzar aquestes activitats és una forma d’intentar recolzar la tasca que dia a dia realitzen moltes persones per acabar amb la lacra social que suposa la discriminació de gènere. Des de l’Ajuntament d’Albaida volem col·laborar, amb un visió plural i oberta, al debat i millora de la situació de la dona dins la societat. Vos convidem a totes i tots a participar en aquestes activitats i a portar al vostre dia a dia eixe granet d’arena per millorar la situació de les dones en el mon”.