“El Brujo” també esgota les entrades a les Nits al Castell de Xàtiva

Rafael Álvarez “El Brujo”presentarà divendres l’espectacle “Mujeres de Shakespeare”

Aquest divendres, el Festival Nits al Castell de Xàtiva comptarà amb l’actuació d’un dels actors més carismàtics i estimats, “El Brujo”. En aquesta ocasió, vindrà acompanyat de “Mujeres de Shakespeare”. Basant-se en els estudis del crític nord-americà Harold Bloom, investiga l’univers de Shakespeare centrant-se en les protagonistes femenines de les seues obres, a qui, segons l’actor, no és difícil estimar si se les coneix. I afegeix: -“Shakespeare exploró la conciencia femenina a sabiendas de su mayor sabiduría, perspicacia y sentido de la realidad, frente al instinto elemental, básico y simplón del macho narcisista”.

Aquest divendres a les 23 hores, l’escenari s’omplirà de l’essència d’aquestes dones: de Rosalinda, de Catalina, de Julieta… Un home sol a l’escena que anirà, a poc a poc, envoltant-se d’imatges, personatges i situacions, utilitzant pràcticament com a únics recursos les seues paraules i els seus gestos, com només podria fer-ho El Brujo.

Una llarga i prestigiosa carrera

Amb més de 40 anys d’experiència a l’escena i memorables participacions a la televisió i el cine, ha treballat sota la direcció de Fernando Fernan Gómez, Alonso de Santos, Carlos Saura o José Luis Garci, entre d’altres. Ha representat obres de Pío Baroja, Moliere o Dario Fo. Compta amb la seua pròpia productora -Producciones El Brujo- i ha portat els seus espectacles als més prestigiosos escenaris arreu del món. En reconeixement al seu treball, ha rebut nombrosos guardons i a l’any 2002 se li atorgà la Medalla d’Or al Mèrit en Belles Arts.

Esgotades les entrades anticipades

Tot apunta que aquesta edició de les Nits al Castell farà un ple absolut. Fins ara, s’han esgotat les entrades per Ara Malikian i Mª del Mar Bonet, així com les anticipades per a “El Brujo”. Per a l’última jornada del Festival, el concert de Kiko Veneno del dia 25, la venda va a bon ritme i tot apunta a què es penjarà de nou el cartell de “no queden localitats”. L’èxit de públic, té la seua rèplica en la crítica. Les actuacions d’Ara Malikian i Mª del Mar Bonet han rebut nombrosos elogis, així com la presentació per sorpresa de Maria Arnal dissabte passat.