Xàtiva Unida veu acceptables les noves inversions però continuen havent prioritats no ateses

Un dels últims plenaris de 2022 en el que sols es tractaran dos punts : la vintena modificació de l’actual pressupost i retardar un any la construcció del centre de dia comarcal per a persones amb diversitat funcional

91

Solopizza Xàtiva

Durant el ple del passat dissabte l’equip de govern va presentar la seua vintena modificació del pressupost, d’aquest present exercici, xifrada en 511.494€.

En aquest sentit, des del grup municipal de Xàtiva Unida s’han considerat acceptables algunes de les inversions contemplades com ara l’ampliació de 300.000 euros per als bons del comerç, iniciativa plantejada per aquesta formació en plena pandèmia, tanmateix continuen existint prioritats que no han quedat ateses en la relació d’inversions contemplades en aquesta modificació pressupostària.

Des de Xàtiva Unida s’ha posat l’accent en les inversions per a la millora de les infraestructures hidràuliques. De fet, aquest concepte no apareix en cap de les inversions proposades que van des de la millora d’enllumenat, adquisició d’elements patrimonials i adquisició de solars però no en un dels assumptes que més preocupa a la ciutadania i que més problemes com a servei està provocant en el dia a dia de la ciutat.

Per altra banda, cal destacar que 511.494€ provenen del pressupost no executat en 2021. Ara fa un any l’Ajuntament de Xàtiva va tancar l’exercici 2021 amb 10 milions d’euros no executats, una xifra que ens indica la falta de gestió tot i les necessitats existents en el municipi.

Segons el grup municipal de Xàtiva Unida “una xifra de pressupost no executat que podria tornar a repetir-se aquest any donat el grau d’execució existent a poques setmanes per a finalitzar l’exercici“.

Amorós lamenta el retard en iniciar la construcció del Centre de dia

Respecte al segon punt en l’ordre del dia, Amorós explica que “la delegació de competències per construir el centre de dia es va aprovar per unanimitat el passat mes de juny, i contemplava ja una anualitat per a 2022 , es decebedor vorer que no tenim capacitat d’execució i qui ho paguen són les persones que necessiten urgentment este recurs, Xàtiva Unida votarà a favor, no volem obstaculitzar aquest expedient i confiarem una vegada més en que l’equip de govern prioritze les inversions que milloren la vida de les persones”. En aquest plenari es proposa retardar les anualitat i per tant les obres no començaran fins a 2024.

WhatsApp Portal de Xàtiva