XU tanca la programació cultural amb la presentació del llibre “Mercedes Sanz-Bachiller. Biografía Política”

67

Solopizza Xàtiva

  • El proper dijous es presenta el llibre “Mercedes Sanz-Bachiller. Biografía Política” de Maria Jesús Pérez Espí en l’Antic Hospital.

El col·lectiu Xàtiva Unida tanca la seua programació cultural de primavera amb la presentació d’aquesta obra que analitza la figura política de Mercedes Sanz-Bachiller, fundadora de l’Auxilio Social i una de les dones poderoses de la dictadura franquista. El llibre és una adaptació de la tesi doctoral de la llutxentina i professora de l’IES Josep de Ribera de Xàtiva, Maria Jesús Pérez Espí, que intervendrà en l’acte, juntament amb Alfred Boluda, regidor de Xàtiva Unida, i Julian Sanz, professor titular d’Història Contemporània de la Universitat de València i codirector de la col·lecció “Història i Memòria del Franquisme” de Publicacions de la Universitat de València, de la qual forma part aquesta obra.

Aquesta presentació s’uneix a la de “Fascismo mainstream” de Carles X. Senso en abril i a la de “Quinze dones valencianes”, de l’editorial Afers, en maig. L’objectiu d’aquestes activitats és, segons Xàtiva Unida, oferir obres per a la reflexió i la formació, ja que “la informació científica és necessària per desenvolupar l’esperit crític”.Des de la formació esquerrana s’ha avançat que s’està treballant ja en la programació de tardor.

L’acte tindrà lloc a les 19:30 hores, en el Saló d’Actes de l’Antic Hospital.

WhatsApp Portal de Xàtiva