Solopizza Xàtiva

  • Xàtiva Unida proposa que es dote una línia d’ajudes per a l’escolarització dels xiquets i xiquetes de 0 a 3 anys que no es van acollir a les ajudes de Conselleria en juliol de 2020
  • Des del partit lamentem que de nou “l’equip de govern de PSOE-Cs manipule la informació per fer titulars amb grans xifres. El passat 30 de desembre anunciaven que els xecs infantils s’ampliaven a tots els trams d’edat. Però la realitat és que en 2021 van a destinar-se a la gratuïtat de l’educació infantil els mateixos 150.000€ que en l’any 2020“.

Des de Xàtiva Unida pensen que l’anunci de finals d’any sobre la gratuïtat infantil és molt millorable i no arriba a complir la promesa que Roger Cerdà va fer en campanya. En aquest sentit, Alfred Boluda, regidor de XU, ha assenyalat que “la promesa electoral de Cerdà era aportar 600.000 euros per a la gratuïtat de l’educació 0-3, però ja s’han aprovat dos pressupostos en aquesta legislatura i la xifra es queda molt lluny d’allò promés”.

Des de Xàtiva Unida expliquen que, en primer lloc, “les ajudes de 2021 arriben a més trams d’edat perquè ha baixat molt la matrícula dels centres privats autoritzats per la Conselleria d’Educació i amb la mateixa quantia es pot arribar a més famílies. Com el requisit que s’ha de complir per accedir a l’ajuda municipal és haver demanat el bo infantil a Conselleria (sol·licitat en juliol), “exclou a les famílies que, tot i tindre necessitat, no han matriculat els seus fills o filles per qüestió econòmica, doncs en juliol de 2020 no era gratuït” han informat des del partit.

En segon lloc, continuen, “traure la partida en desembre, ja conclòs el primer trimestre, és un regal per a certes famílies però no una estratègia planificada per acostar-nos a la universalitat i gratuïtat que en principi s’anunciava. Segons explica la formació, “les famílies beneficiades i les escoles ja han pagat tres mesos del curs i amb la lentitud en què es tramiten els expedients, el primer pagament no es produirà, com a mínim, fins a març“. Per aquesta raó, i en posteriors convocatòries, seria molt més convenient anunciar les bases en juny perquè tant les famílies com les escoles pogueren actuar en conseqüència.

En tercer lloc, es lamenten que s’haga haver perdut l’oportunitat d’incloure en les bases les aportacions que es fan des de les escoles, “com sempre, va abans la notícia que el diàleg i el consens“, així un any més deixarem fora les famílies que fa dos anys tenien un tipus de renda (que és l’indicador que utilitza Conselleria) però que desgraciadament la pandèmia els ha canviat completament l’escenari (ertos, acomiadaments…).

Per últim, Xàtiva Unida recorda les paraules de Roger Cerdà, on deia que existia una proposta de municipalitzar les escoles privades de la ciutat, i denuncien que això s’ha quedat en paraules i no s’ha materialitzat en un inici d’expedient. Des de Xàtiva Unida estan a favor de “fer de l’atenció de l’educació infantil un servei públic de què es poguera beneficiar tota la ciutadania“.

En aquest sentit Amor Amorós “Ens vam alegrar al coincidir amb el grup socialista en aquesta proposta del programa electoral i, per descomptat, que començara a fer-se efectiva el curs passat, però esperàvem que es millorara any rere any i no que únicament es repetisquen esquemes. Cal planificar l’ajuda per a fer coincidir la publicació amb el termini de sol·licitud del bo infantil i anar treballant perquè al final de legislatura la municipalització siga una realitat. L’escola en aquesta etapa obri un nou món als xiquets i xiquetes i resulta un recurs molt important per a les famílies en la corresponsabilitat de la tasca educadora”.

WhatsApp Portal de Xàtiva

Diseño, programación y mantenimiento web en Xàtiva