Xàtiva Unida presenta mesures per millorar l’accés de l’habitatge

S’utilitzarà tots els mecanismes que estiguen a l’abast per mobilitzar els 2.710 habitatges buits existents

109

Xàtiva Unida pretén millorar l’accés a l’habitatge a les persones que més ho necesiten. Davant les dades d’habitatge buit de la ciutat i en front de les necessitats conegudes, la proposta pasa per establir mesures que faciliten l’accés a una llar i milloren la qualitat de vida de la població posant especial atenció en els més joves i la gent major.

Les mesures impulsades pels units en el seu Programa de Govern estan adreçades a mobilitzar el 18,7% del total dels habitatges de la ciutat, que es troben buits, segons les darreres dades estadístiques de la Generalitat. En el programa de Xàtiva Unida s’han establert accions encaminades a situacions d’emergència com ara reforçar les prestacions municipals adreçades al pagament de lloguers o d’hipoteques de l’habitatge habitual, així com la creació d’una xarxa d’habitatges d’emergència social per garantir l’accés àgil al reallotjament en casos de pèrdua de l’habitatge.

Un parc públic d’habitatges de lloguer de caràcter intergeneracional

No obstant això, més enllà de les accions situades en un context d’emergència també s’ha proposat un Pla Local d’Habitatge que té com a principal acció la creació d’un parc públic d’habitatges de lloguer de caràcter intergeneracional. “A Xàtiva tenim 2.710 habitatges buits i molts d’ells han de ser objecte d’un ambiciós Pla d’habitatges en lloguer per a gent major, amb caràcter intergeneracional” ha dit el candidat a l’alcaldía per Xàtiva Unida Miquel Lorente, qui ha explicat també que “de fet, les dificultats econòmiques dels més majors, pels seus baixos ingressos, els problemes d’accessibilitat en els seus actuals habitatges, i la por, i la soledat són els factors que els condueixen d’una manera prematura als centres geriàtrics”. Des de Xàtiva Unida s’aposta per que “el preu d’aquests habitatges ha de ser adequat i que aquests reunisquen les condicions necessàries de seguretat, confort, protecció i compañía”

Amb aquest Pla la participació solidària dels joves és fonamental, aquests ocuparien un de cada quatre habitatges, i la seua implicació consisteix a preocupar-se específicament de quatres persones majors, en quant a ajuda en les tasques quotidianes puntuals, acompanyaments i altres activitats com alertar als serveis socials davant de qualsevol situació que puga considerar-se de risc.

Aquesta i d’altres mesures estan explicant-se aquests dies a la població mitjançant diversos tipos d’activitat i difusión per xarxes socials dins l’apartat que han denominat a Xàtiva Unidad, “Ciutat Valenta”.

WhatsApp Portal de Xàtiva