Xàtiva Unida presenta “Los campos de concentración de Franco”

El col·lectiu Xàtiva Unida reprèn la seua programació cultural amb la presentació del llibre “Los campos de concentración de Franco” del periodista Carlos Hernández.

149

Solopizza Xàtiva

Després de dos anys i mig d’espera per la pandèmia i les seues restriccions, aquest divendres, 30 de setembre, a les 19:30, al Saló d’Actes de la Casa de la Cultura tindrà lloc la presentació d’aquest llibre que és la darrera obra de Carlos Hernández, periodista, escriptor i expert en comunicació empresarial i política.

Carlos Hernández va començar la seua carrera professional, per la qual ha rebut alguns premis, en Antena 3 TV com a cronista parlamentari i, posteriorment, com a corresponsal de guerra en Kosovo, Palestina, Afganistan i Iraq. Més tard fou cap de redacció del setmanari La Clave i va ocupar diversos càrrecs d’assessor de comunicació política i empresarial.

Actualment col·labora en el Diario.es i participa en diferents programes de ràdio i TV. En els darrers anys porta una tasca incansable per la recuperació de la memòria democràtica, fruit de la qual és la publicació el 2015 del llibre “Los últimos españoles de Mauthausen”, el còmic “Deportado 4443”, el documental “Los últimos españoles de Mauthausen y de otros campos”, la web Deportados.es i el llibre que hui es presenta “Los campos de concentración de Franco: Sometimiento, torturas y muerte tras las alambradas”.

En aquesta investigació, Carlos Hernández ha identificat més de 300 camps de concentració que van funcionar, segons els casos, entre el 1936 i finals dels anys 60. Uns camps en què es classificava els presoners en diferents grups amb la finalitat última d’eliminar tot tipus de dissidència amb el règim feixista de Franco.

Amb la programació cultural, Xàtiva Unida pretén, en paraules d’Amor Amorós “oferir un espai per al coneixement i per a la reflexió crítica, tan necessària en aquests temps en què les ideologies de l’odi van prenent força a l’estat espanyol i arreu d’Europa”. Amb aquesta activitat, el col·lectiu d’esquerres inicia la programació de tardor que, a banda de la presentació d’aquest llibre, es completarà amb la presentació dels llibres “Identidad Migrante” de Carles Senso i Vicente Tafaner i “Antifeixistes” de Miquel Ramos; una exposició al voltant de les persones migrants i una excursió per conèixer la línia XYZ i la batalla de Llevant de la Guerra Civil.

WhatsApp Portal de Xàtiva