XU mostra el seu suport a la comunitat educativa i a les famílies en l’inici de curs

Xàtiva Unida pensa que l’educació presencial és imprescindible per pal·liar desigualtats i creguem que la institució municipal es molt necessària per aconseguir una tornada a les aules segura.

100

Diseño, programación y mantenimiento web en Xàtiva

Sabedors que les competències en matèria d’educació són de la Generalitat, a Xàtiva Unida si que pensen que des de l’Ajuntament és pot donar suport als centres educatius en diversos aspectes que si són responsabilitat municipal:

  • En estes primeres setmanes, reforç de personal per a gestionar les entrades i eixides als centres educatius (conserges) sobretot on tenen més d’una porta d’accés.
  • Presencia de policia municipal en l’horari d’entrada i eixida en tots els centres educatius tant de primària com de secundària.
  • Reforç de la neteja i desinfecció tant a l’interior com en els voltants dels centres.
  • I tal i com ha passat en altres poblacions creuen que seria important posar a disposició de les escoles i instituts, espais municipals, tant interiors com exteriors per als que necessiten ampliar les instal·lacions en un escenari de reducció de ratios. La idea de fons és posar a disposició els equipaments públics per a garantir la presencialitat.

Xàtiva Unida afirma que coneix les peticions d’espais d’alguns centres educatius de la ciutat que aquesta setmana encara no s’havien resolt, i li demanem a l’actual equip de govern PSOECs més agilitat a l’hora d’abordar temes tan importants com aquest.

En paraules d’Amorós “Des del municipalisme es poden buscar solucions que ajuden a no reduir les oportunitats d’aprenentatge dels nostres xiquets i xiquetes. Esta setmana hem escoltat a l’alcalde dir que anava a reunir-se amb els equips directius per a detectar les necessitats, pensem que es tardíssim, les necessitats es tindrien que haver detectat al juny o juliol, i resolt a finals d’agost. A més una ciutat que s’ha declarat ciutat educadora deuria d’escoltar a tota la comunitat educativa i no sols als equips directius. Per suposat també pensem que l’alumnat te molt a dir , no podem deixar al consell de xiquets i xiquetes fora d’aquest debat

Amb la mateixa actitud que Xàtiva Unida es va oferir el passat mes de març per sumar treball i propostes davant la crisi sanitària i econòmica, “ens oferim per sumar-nos en les propostes tant del Consell Escolar Municipal com dels diferents centres educatius de la ciutat i treballar per una tornada a les aules segura“.

WhatsApp Portal de Xàtiva