Xàtiva Unida lamenta que la ciutat continue sense implantar un punt d’estacionament i parada d’autocaravanes

Lorente “després de dos anys d’haver-se aprovat la proposta en el ple municipal continuem sense oferir aquest servei”

209

Solopizza Xàtiva

Centelys

En juny de 2020 el grup municipal de Xàtiva Unida presentava una proposta al ple per iniciar els tràmits per instal·lar una parada d’autocaravanes a la ciutat, aquesta iniciativa comptà amb el suport unànime del ple i amb el compromís ferm de l’equip de govern. En canvi, segons el regidor Miquel Lorente “dos anys després i malgrat els reiterats recordatoris realitzats per Xàtiva Unida continuem sense aquesta instal·lació, tot i que el mateix govern municipal en sessió plenaria va dir que ja estaven en contacte amb la Conselleria pertinent per fer efectiva la inversió”.

De fet, des de Xàtiva Unida observen com en el nostre entorn existeixen escasses o cap zona per a la parada d’autocaravanes, on puga pernoctar amb relativa comoditat i seguretat un turisme, el de les anomenades furgo-caravanes, cada vegada més comú i estés.

Amb aquesta iniciativa pretenen fomentar el comerç local, perquè se suposa que els ocupants o usuaris de les autocaravanes s’aprovisionarien i farien gran part de les seues compres en el municipi. Segons diversos estudis aquest tipus de turisme deixa en la zona uns 50 euros/dia per persona. Per a Xàtiva Unida, sense un gran esforç econòmic, es podria dotar a una zona dels recursos necessaris per a condicionar-la com a punt d’estacionament i parada d’autocaravanes. Tanmateix, el partit denuncia que la paràlisi de l’equip de govern ha provocat l’absència d’aquest nou servei a les portes d’un nou període estival.

WhatsApp Portal de Xàtiva