Xàtiva Unida insta al ple de l’Ajuntament a aprovar una moció per reformar el mercat elèctric

"Les famílies no poden estar sotmeses a l’abús d’unes poques empreses que controlen el mercat de l’energia elèctrica"

72

Solopizza Xàtiva

Centelys

PoolWork Xàtiva

El grup municipal de Xàtiva Unida portarà al plenari del pròxim dissabte una moció que conté la indignació de moltes famílies de la ciutat enfront de l’increment sostingut en el preu de la llum que s’està produint des del passat mes de gener. Per a la formació xativina “l’actual estructura del mercat elèctric solament beneficia a les empreses productores d’electricitat i al seu oligopoli que, des que es van privatitzar les empreses públiques, a partir dels anys 90, amb governs socialistes i populars, amb la promesa que això faria baixar els preus”.

La situació generada pel mercat alcista de la llum és insuportable, perquè afecta moltes famílies que tenen fortes dificultats per fer front a l’increment d’aquesta despesa en particular i, en general, a la pujada dels preus de la major part de productes de consum. Un augment que afecta d’una manera molt potent en els teixits econòmics fonamentats en les PIMES com és el cas de Xàtiva.

Des de Xàtiva Unida també s’ha recordat que “malgrat les mesures aprovades pel gobierno de España la setmana passada per a rebaixar el preu del rebut de la llum fins a final d’any, entre un 15% i 30%, cal anar més enllà”. Per eixa raó s’ha proposat al plenari instar al govern de l’Estat a impulsar una reforma estructural del mercat elèctric, necessària per fer acabar aquesta situació i a la creació d’una empresa pública d’energia com a instrument públic de contrapès al poder de l’oligopoli existent en el mercat elèctric.

WhatsApp Portal de Xàtiva