Xàtiva Unida i PP votaran “NO” als pressupostos municipals del 2021

Miquel Lorente: nosaltres no podem donar carta blanca a aquells que no estan disposats a arribar a cap tipus d'acords

111

Diseño, programación y mantenimiento web en Xàtiva

El pressupost municipal de 2021 presentat per l’Ajuntament de Xàtiva el passat dilluns ha passat el primer tràmit de la comissió informativa amb els vots a favor de socialistes i Ciutadans i el vot en contra de Xàtiva Unida i Partit Popular. El divendres 13, al plenari municipal, es tornaran a presentar per a la seua aprovació.

El portaveu de Xàtiva Unida, Miquel Lorente, va explicar ahir a Ràdio Ser Xàtiva que el seu “no” al Pressupost Municipal de 2021 respon al “no que està rebent Xàtiva Unida des de l’inici de la legislatura a qualsevol iniciativa plantejada”. Aquesta actitud del consistori els sembla una “falta de respecte, sobretot per la gent que hi ha darrere de la formació”.

Segons el portaveu hi ha una mínima predisposició a negociar i veure què pot aportar cada grup. Segons Lorente “no sols parlem de Xàtiva Unida, sinó del conjunt de totes les forces polítiques. Gran part del pressupost el vam conèixer gràcies als mitjans de comunicació” “S’han obviat per complet els processos participatius que va encetar l’Ajuntament del canvi” ha denunciat Miquel Lorente, Aquests fets, segons Lorente, demostren que “l’Equip de Govern no creu ni en la participació dels altres grups ni molts menys en la participació dels veïns”.

Lorente afirma que mantindran el NO, ja que “nosaltres no podem donar carta blanca a aquells que no estan disposats a arribar a cap tipus d’acords. No es han donat la possibilitat d’aportar idees o alternatives“.

Lorente ha explicat que hi ha situacions urgents, que milloren la qualitat de vida de la gent, que tenen una “importància testimonial“. “Tot el món sap que la situació les xarxes d’aigua a Xàtiva està en una situació lamentable, no obstant això, en aquest Pressupost de 33 milions d’euros sols van a destinar-se 64.000€ per a la reparació de la xarxa num. 1, i en el cas dels depòsits d’aigua només li dediquen 35.000€. La qual cosa quasi és una broma per a intentar resoldre el problema”, ha manifestat. “Els pressupostos tampoc tenen en compte ni la perspectiva de gènere ni la mobilitat urbana“, segons Lorente.

Nosaltres pensem que els pressupostos han de tindre una prioritat. Es necesita un pla d’inervenció: no es pot destinar 300.000€ en arreglar el jardí Jose Espejo i, canvi, destinar sols 35.000€ per al depòsit d’aigua de San Josep” ha manifestat.

Sembla que no és correcte traure pit per la seua elevada quantitat, doncs, a aquesta hora, no s’ha executat ni el 50% del pressupost actual ni el 80% de les inversions. Si no hi ha capacitat de gestió ni execució tot queda en un anunci i en una operació de màrqueting” ha finalitzat.

WhatsApp Portal de Xàtiva