Solopizza Xàtiva

Des del grup municipal de Xàtiva Unida s’ha informat que novament l’equip de govern “No ha fet els deures, ni hi ha existit una planificació i preparació per als dies festius de la Constitució i la Immaculada en els accessos al castell de la ciutat”. De fet, aquests dies del pont s’han pogut veure cotxes aparcats fora de la calçada, entrant en sendes d’aquest espai protegit. “Una situació que ja va ser considerada com a element de millora en festivitats passades on s’incrementa l’arribada de visitants al Castell” han declarat.

Des de Xàtiva Unida “anem apostant per un model de mobilitat més sostenible, més adient als nous temps i que protegisca els carrers i espais de Xàtiva. Diferents infraestructures per a facilitar l’aparcament no finalitzades i ni tan sols iniciades, fan que tant la circulació com l’accés a llocs emblemàtics de la ciutat patisquen una saturació important de vehicles“.

Desde Xàtiva Unida deixen sobre la taula una solució, que “sols requereix voluntat de treball per part de l’equip de govern de PSOE i Cs“: limitar l’accés de vehicles a l’aparcament del Castell, amb un semàfor o comptador de vehicles, desviant els cotxes que ja no càpiguen a aparcar en la zona nova de la ciutat i emprar l’anterior autobús urbà com a reforç del trenet turístic.

Espai que s’ha de cuidar

Segons dades del banc de dades municipal de la Generalitat Valenciana, la que coneguem com Costa del Castell de Xàtiva té diversos nivells de protecció, des de 1999 és una microreserva, el 2001 també se la considerà Lloc d’Interés Comunitari i fa sis anys es convertí en Zona Especial de Conservació.

WhatsApp Portal de Xàtiva

Diseño, programación y mantenimiento web en Xàtiva