Xàtiva Unida demana a l’Ajuntament el seu suport al referèndum d’autodeterminació del poble sahrauí

86

Pacte Costera-Canal

Solopizza Xàtiva

El grup municipal de Xàtiva Unida ha anunciat aquest dijous que presentarà en el ple municipal una iniciativa per a reivindicar una resolució del conflicte del Sàhara “en el marc del procés de descolonització sustentat en les resolucions de l’ONU, inclòs el dret d’autodeterminació del poble sahrauí.

Segons recull la moció registrada, “el procés de descolonització del Sàhara Occidental, antiga colònia espanyola de la qual continua sent potència administradora segons les Nacions Unides i que el Marroc ocupa militarment des del 1975, ha sofert un fort atac amb el suport anunciat pel Govern d’Espanya al Pla del Govern del Marroc per al Sàhara Occidental“. Per a Xàtiva Unida es tracta,”d’un gir molt significatiu per part del Govern d’Espanya, al no respectar i actuar en contra amb el que s’estableix per les resolucions de l’ONU que reconeixen la sobirania política del Sàhara Occidental i exigeixen un referèndum d’autodeterminació“. Des de la formació xativina, s’ha denunciat “l’incompliment sistemàtic del Dret Internacional per part del Marroc, la qual cosa fa encara menys comprensible que el Govern d’Espanya done suport a un pla que passa per l’annexió al Marroc del Sàhara Occidental

Per al regidor de Xàtiva Unida, Alfred Boluda “cal abordar el problema, a més, des del punt de vista humanitari. Hi ha més de dos-cents mil sahrauís en campaments de refugiats en ple desert que fa més de 40 anys que esperen una solució. Una solució que no passa per perpetuar els campaments i l’ajuda internacional, sinó per possibilitar-los un futur en la seua terra. I això, amb la decisió del govern d’Espanya serà irrealitzable”.

Xàtiva Unida manté un encontre amb el Consell de la Joventut de Xàtiva

Aquest dijous per la vesprada membres del col·lectiu de Xàtiva Unida han mantingut una trobada amb membres del Consell de la Joventut per avaluar les reivindicacions del jovent xativí i l’estat de les diferents entitats juvenils de la ciutat.

WhatsApp Portal de Xàtiva