Xàtiva Unida veu prioritària la renovació de la xarxa d'abastiment d'aigüa
imatge d'arxiu

Apertuta JYSK Xàtiva

Solopizza Xàtiva

Segons ha manifestat, Miquel Lorente, portaveu municipal de Xàtiva Unida “és molt cridaner que en cap moment del plenari l’alcalde Roger Cerdà haja fet cap argumentació sobre la suspensió de la Fira d’Agost de 2020”.

Per a Xàtiva Unida aquest és un assumpte d’una potent rellevància per a la ciutat i sobretot per a la seua economia. A més a més, des d’aquest grup municipal s’ha comprovat com en altres municipis on s’han suspès les seues festes del mes d’agost ja s’han posat a treballar, des de fa setmanes, en altres alternatives com ara microactes a l’aire lliure per a l’estiu i per aquesta tardor.

Des de la formació xativina s’ha indicat que estem enfront d’una mostra més de la total inoperància de l’actual equip de govern conformat pel PSOE i Cs. De fet, la no predisposició a treballar per buscar alternatives a la Fira que complisquen amb les directrius de les autoritats sanitàries seria una mala notícia per a la ciutat. Segons Lorente “ara és el moment d’actuar i apostar per allò que és propi des del món de la cultura fins a l’hostaleria i el comerç de la ciutat

Piscines municipals

Xàtiva Unida votà a favor en el punt referent a la modificació de les ordenances de les piscines municipals per poder adaptar aquest servei a la nova normalitat. Des d’aquesta formació, el regidor Alfred Boluda, afirmà que “ara més que mai cal una planificació seria i rigorosa per tal de fer encaixar tots els serveis municipals a la nova realitat que implica la COVID-19”.

Ordenança d’ús de Sant Agustí

Per la seua banda, la regidora Cesca Chapí intervingué en el punt on s’aprovava inicialment l’ordenança d’ús de la instal·lació municipal de Sant Agustí “detectant-se certs errors en la redacció que passaran a ser objecte d’al·legacions perquè siguen tingudes en compte en la seua aprovació definitiva”.

Moció per l’ús del remanent i superàvit enfront de la crisi del COVID

Durant el plenari també es va presentar una moció per a l’ús del remanent i superàvit del ajuntaments enfront de la crisi del COVID. Aquesta moció va ser aprovada per unanimitat, en canvi ni PSOE i Cs que van votar a favor després actuen en conseqüències a l’hora d’utilitzar el 100% del remanent municipal per donar resposta a l’emergència social i la promoció econòmica. Posant així com a prioritat utilitzar eixos recursos en altres anys de la legislatura i no ara quan més es necessita.

WhatsApp Portal de Xàtiva