Xàtiva Unida crearà 300 places d’aparcament en els accessos a la ciutat

98

Solopizza Xàtiva

Centelys

PoolWork Xàtiva

  • Aquestes places estaran distribuïdes entre l’aparcament de Corts Valencianes, propietat de l’Ajuntament i un edifici de nova construcció sobre l’actual estació d’autobusos i tindran l’objectiu d’evitar l’entrada de vehicles al nucli urbà.
  • Des de Xàtiva Unida també han explicat les seues mesures per tal de reduir el soroll de les motocicletes i per a facilitar i fomentar els desplaçaments en bicicleta, amb la creació d’un carril bici per les diferents zones de la ciutat.

Xàtiva Unida ha anunciat que una de les seues principals mesures per tal de reduir el transit rodat per l’interior de la ciutat serà la creació de 300 places d’aparcament en els accessos de la ciutat. Aquestes places es distribuiran entre l’aparcament de Corts Valencianes (200) i un nou aparcament en altura a l’estació d’autobusos (100). Des de Xàtiva Unida expliquen que les 200 places de Corts Valencianes, propietat de l’ajuntament, porten quatre anys tancades, tot i ser una de les grans promeses electorals de l’actual equip de govern. Respecte a l’aparcament en altura a l’estació d’autobusos, una mesura ja plantejada per la formació en 2019, expliquen que serviria per a rehabilitar l’edifici i per a reforçar el seu paper com a node intermodal de transport, que complementaria el transport en tren i autobús. Amb aquestes places d’aparcament des de Xàtiva Unida es pretén oferir un espai on aparcar a les persones que venen a Xàtiva a comprar al comerç local des d’altres localitats, evitant que hagen d’arribar fins al centre amb vehicle privat i reduint el transit a la ciutat.

Reduir el transit per a reduir el soroll

Des del col·lectiu de Xàtiva Unida expliquen que un dels objectius de la pacificació del trànsit a l’interior del casc urbà és la reducció del soroll que produeixen els vehicles, especialment les motocicletes. Segons la candidata Amor Amorós “Aplicarem les mesures ja previstes en el Pla de Mobilitat per tal de reduir la velocitat i el soroll de les motocicletes, a través de passos de zebra elevats i reductors de velocitat. A més creguem imprescindible augmentar el control del soroll amb més controls policials”.

Facilitar els desplaçaments en bicicleta

Un dels altres objectius de Xàtiva Unida amb aquestes mesures és facilitar la circulació de bicicletes pels carrers de la ciutat, per tal de fer uns carrers més segurs i més sostenibles.

En aquest sentit, des de Xàtiva Unida anuncien la creació d’un carril bici que connecte els diferents punts de la ciutat, així com les pedanies i Bixquert, així com la instal·lació de punts d’aparcament de bicicletes en diferents espais de la ciutat. Segons Amorós, “Hem d’apostar per una mobilitat sostenible que prioritze els vianants i els ciclistes, i per això és necessari reduir el volum de vehicles a motor que circulen pels nostres carrers”.

WhatsApp Portal de Xàtiva