xativa-unida

Xàtiva Unida pretén crear un parc d’habitatges en lloguer que servisca per a pal·liar les dificultats per a independitzar-se dels joves, per això ha proposat un pla d’ajudes que servirà al mateix temps per implicar als joves en una acció solidària de servei cap a les persones majors.

Els estudis que ha realitzat Xàtiva Unida, indiquen que a la ciutat hi ha registrats vora 2.700 habitatges buits. Amb un pla d’ajudes municipals, la idea planteja traure a lloguer aquest parc d’habitatges perquè siguen ocupats per una persona jove per cada quatre majors. Aquesta idea busca que els joves, a banda de trobar la seua independencia, s’impliquen en la funció social d’alertar a familiars o serveis socials d’avant situacions que pogueren ser de risc en l’àmbit del veïnat.

La idea busca també “desactivar la por a la soledat” dels més majors a la vegada que el joves compten amb una ajuda institucional per a fer-li front al lloger de la seua llar.
Aquesta idea sorgeix de la necessitat de les persones majors per sentir-se segurs i pal·liar la por que en molts casos els suposa viure sols en zones poc habitades de la ciutat. “Així es conjuga el foment la responsabilitat i solidaritat entre generacions i es contribueix a la millora de la convivència” afirmen des de Xàtiva Unida.

El candidat a l’Alcaldia Miquel Lorente ha explicat hui la transcendència que té aquesta novedosa forma de convivència intergeneracional. Miquel afirma que aquesta iniciativa “va a revertir sense dubte en una millora de la vida de les persones. Per una banda facilitant una independència dels joves i per altra fomentar hàbits solidaris i col·laboratius cap a les persones majors”.

Aquesta mesura forma part també de la “ciutat valenta” que Xàtiva Unida vol aplicar en la ciutat. Un projecte que ha vist la llum durant el procés de creació de les seues propostes de govern amb reunions de barri, amb més de 200 persones i tècnics especialitzats en habitatge.