Solopizza Xàtiva

Centelys

El passat dissabte, a la Casa de Cultura, l’Agrupació Socialista de Xàtiva va organitzar una emotiu acte d’homenatge a la militància, amb assistència de l’alcalde Roger Cerdà, del secretari d’organització del PSPV-PSOE, José Muñoz i de la secretària general, Xelo Angulo. Tots tres tingueren paraules d’agraïment cap als i les militants xativines, en un acte conduït pel president de l’agrupació, Vicent Caballero i on també va participar la secretària d’organització local, Inma Soler.

Cerdà, qui casualment complia 25 anys de militància, va aprofitar l’acte per fer balanç de la gestió socialista al front de l’ajuntament. Entre les dades oferides per l’alcalde destaca que Xàtiva ha tancat 2022 amb la taxa d’atur més baixa dels darrers 15 anys, amb un 14’12%, «una xifra històrica per baix del 15%», en paraules de Cerdà, qui ha afirmat que «cal retrocedir fins a 2008 per a veure una xifra de desocupats tan baixa a la nostra ciutat». L’alcalde també va fer referència a les inversions municipals, posant de relleu que «actualment, a Xàtiva, hi ha en marxa 12 milions d’euros en inversions en obra pública i en els propers exercicis hi ha previstos 40 milions d’euros en més inversions gràcies a la Generalitat Valenciana del president Puig». Per a Cerdà, «el partit socialista és la millor eina de transformació de la Societat; en 24 anys de governs socialistes a Xàtiva han hagut 0 casos de corrupció, altres no poden dir el mateix».

Per la seua banda, Xelo Angulo va agrair la tasca dels militants, «perquè sense el vostre compromís al llarg de tots estos anys haguera estat impossible portar endavant les transformacions que els socialistes hem fet en la ciutat de Xàtiva en els últims anys», segons la secretària general. Per a la diputada autonòmica, «quan un té clar que el seu compromís és transformar la societat, millorar-la per fer-la més justa, més equitativa en tots els aspectes, doncs sap que la única possibilitat és formar part d’una organització com esta, amb tants anys d’història i que sempre ha estat al costat de totes aquelles iniciatives que han servit per crear una societat millor».

Angulo va fer entrega d’una una serigrafia de Patri Pastor a totes les persones amb més de 25 anys de militància. Aquesta dissenyadora gràfica xativina és l’autora de la nova imatge del partit a la ciutat. L’acte de germanor va comptar amb l’assistència de més de 120 socialistes entre els quals es trobava Miquel Calabuig, alcalde de Xàtiva de 1983 a 1995; Pepe Estellés, el militant més veterà de l’agrupació i altres anteriors regidors de l’ajuntament, com ara Javier Ballester, Javier Huerta, José Luis Borreda, Emilia Martínez, Ramón Ortolá o Vicent Torregrosa, entre d’altres. Així mateix, la resta de persones militants amb menor trajectòria a l’agrupació varen ser obsequiades amb una insígnia del partit.

L’acte va comptar amb la participació destacada del secretari d’organització del PSPV-PSOE, José Muñoz. El també diputat a les Corts va afirmar que «quan governen els socialistes a la gent li va millor», sustentant aquesta afirmació en dades com ara que «Espanya té la taxa d’inflació més baixa de la Unió Europea, amb un 5,5%» o que actualment «al País Valencià hi ha dades històriques d’ocupació». Segons Muñoz, «mai hi ha hagut tants valencians i valencianes treballant com des que està el president Puig; hi ha 360.000 valencians més treballant que en 2015 i això amb contractes indefinits, amb una pujada del salari mínim i amb un increment del 8,5% de les pensions», en paraules del secretari d’organització.

WhatsApp Portal de Xàtiva