Solopizza Xàtiva

Centelys

PoolWork Xàtiva

L’Ajuntament de Xàtiva ha procedit a la substitució de les lletres en l’espai que recorda a la família Selgas-Marín, ubicat al Jardí de la Pau, les quals han anat sofrint el vandalisme durant els últims anys.

El monument a la família Selgas-Marín data de l’any 1962 i conté un bust de María Marín, realitzat per l’escultor xativí Francisco Bolinches. Aquest jardí va suposar tot un símbol de l’expansió urbanística de la ciutat durant la dècada dels 50, i l’emplaçament va ser escollit entre el quiosc Moncho i l’extint Hotel Españoleto en agraïment a les inversions que els fills de María van realitzar en camps com ara l’hostaleria i l’automoció local.

María Marín, veïna de Xàtiva, va contribuir a la tasca de mecenes del seu marit, l’asturià Fortunato Selgas, col·laborant amb la Creu Roja (entitat de la que va arribar a ser presidenta). A més a més, la família Selgas va realitzar nombrosos negocis a la capital de la Costera durant el segle XX. Els fills de Fortunato Selgas i María Marín, Ezequiel i Juan Selgas, van construir en 1927 l’Hotel Españoleto (on actualment es troba l’Oficina d’Hisenda), un concessionari d’automòbils, una gasolinera amb taller i el conegut com a Garaje Alameda, aquests dos últims ubicats on actualment es troba l’Oficina de Turisme, junt a la Font del Lleó. Altre vestigi dels Selgas-Marín a Xàtiva és del del Palasiet i els seus jardins, que van ser lloc de residència de la família i que van passar a ser de propietat municipal ja en el segle XXI

WhatsApp Portal de Xàtiva