Xàtiva saluda l’arribada de l’estiu amb la marxa senderista nocturna

940

EOI Xàtiva

Clínica dental Pablo Fos

PoolWork Xàtiva

Els amants de l’esport i la Natura tenen una cita el proper 25 de juny

Hui s’ha presentat a l’Ajuntament la tercera edició de la Marxa Senderista Nocturna “A la llum, amb la lluna” que organitza anualment el Centre Excursionista de Xàtiva, amb la col·laboració del Consell Esportiu Municipal. L’acte ha comptat amb l’assistència del regidor d’Esports, Pedro Aldavero, i del president del centre excursionista, Luis Pardo. L’activitat tindrà lloc el proper dissabte 25 de juny.

L’hora d’inici de l’activitat serà les 20h, amb eixida des de la porta de l’Ajuntament. La marxa iniciarà el seu recorregut de 14 Km pel Portet, continuant pel camí del mateix nom cap a la Font de la Quintana i passant per la casa Cuadrado i per la font de la finca Romero fins a la Casa de la Llum per tornar a Xàtiva travessant la xopada d’Alboi, l’aqüeducte de les Arcadetes i la Casa Sumsi per arribar a la ciutat per la font dels 25 dolls.

En arribar a la Casa de la Llum, els participants faran una parada per sopar. L’entrepà l’han de dur els senderistes i la beguda corre de part de l’organització. La parada durarà uns 60 minuts aproximadament, abans d’emprendre la tornada cap al nucli urbà.

Les inscripcions per a la marxa es poden dur a terme de manera gratuïta a la Casa de la Joventut, de dilluns a divendres de 9 a 14h, fins el divendres 24 de juny.  Hi ha disponibles inscripcions per a les 500 primeres persones. En el moment de la inscripció, els participants rebran el seu dorsal.

L’organització recomana acudir a la marxa amb roba còmoda, calcer adequat, camisa o jupetí reflectant, llanterna, entrepà per al sopar i aigua per al recorregut. Els menors han d’anar obligatòriament acompanyats per adults. Els animals de companyia estan prohibits. També està prohibit avançar-se a la capçalera de la marxa.

Les persones no inscrites no poden participar i si s’incorporen al recorregut durant el transcurs de la prova, l’organització declina la responsabilitat. Els organitzadors de la prova fan un prec per tal que es respecte l’entorn i i el dret al descans dels residents de la zona, així com perquè s’evite dipositar deixalles al llarg del recorregut.

Hi ha preparat un important dispositiu de seguretat que compta amb l’acompanyament d’una ambulància durant el recorregut, així com d’efectius de la Policia Local, Guàrdia Civil, Protecció Civil, Neteja Viària i voluntaris del centre excursionista.

WhatsApp Portal de Xàtiva