Solopizza Xàtiva

Centelys

Hui, a les 13:30 del migdia, ha tingut lloc el primer acte institucional de a programació “Record Permanent 2022”. En aquest cas, ha sigut l’homenatge en record a les víctimes xativines deportades als camps de concentració nazi. La cita ha comptat amb la participació de Pep Gimeno Botifarra i en ella s’ha llegit un manifest a càrrec de familiars dels deportats.

Hui ens hem retrobat a la plaça Arquebisbe Majoral per homenatjar a tots aquells als quals se’ls va arrabassar la vida als camps de concentració nazi, però en especial per recordar als 8 veïns de Xàtiva que van patir en les seues carns l’horror de l’Holocaust a Mauthausen” ha recordat l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà. “Antonio, José, Ricardo, Vicent, Ramón, Alberto, Rafael i José Aurelio van ser maltractats i declarats apàtrides pel govern franquista, que no entenia que la pàtria la porta un dins i mai pot ser arrabassada“.

És de justícia tindre memòria i recordar a aquells que van ser assassinats en aquell període negre de la història” ha finalitzat l’alcalde.

L’altra cita destacada de la programació “Record Permament 2022” arribarà el proper mes de febrer, amb el tradicional acte institucional en memòria de les víctimes del bombardeig de l’estació de Xàtiva l’any 1939, que se celebrarà el diumenge 13 de febrer a les 12 hores a l’estació de trens i que comptarà amb la participació de Miquel Juan i l’assistència de la Secretària Autonòmica de la Conselleria de Qualitat Democràtica, Toñi Serna, qui farà lectura del manifest.

WhatsApp Portal de Xàtiva