Clínica dental Pablo Fos

PoolWork Xàtiva

L’IVAJ concedeix una subvenció de 22.000 € per a la realització de l’estudi i l’adquisició d’equipaments TIC

El Departament de Joventut de l’Ajuntament de Xàtiva iniciarà un estudi sociològic de la joventut de la ciutat. Dit estudi serà el primer d’aquestes característiques que es desenvolupe a Xàtiva i serà possible gràcies a una subvenció de l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) destinada a les entitats locals i a les activitats destinades als joves d’entre 12 i 30 anys. D’una banda es rebran 19.648 euros que es destinaran al desenvolupament de programes de joventut, mentre que altres 2.178 serviran per finançar l’adquisició d’equipament en tecnologia de la informació i la comunicació (TIC) durant l’any 2018. Els primers treballs de l’estudi s’iniciaran en octubre.

La regidora de Joventut, Lena Baraza, ha explicat que “la Generalitat ha decidit subvencionar l’estudi sociològic dels joves de Xàtiva per poder crear posteriorment un pla jove que s’adapte a la realitat dels joves de la ciutat. Servirà per conèixer les necessitats, aspiracions, gustos, etcètera que tenen els joves per a poder fer unes polítiques més adaptades a ells”.

La regidora situa aquesta iniciativa en un marc de canvi de les polítiques de Joventut. Així, Baraza creu que “el treball amb joventut, tant a nivell local com autonòmic, ha sigut dur, ja que s’ha hagut de donar la volta al treball dels anteriors governants donat que no s’estaven obtenint els resultats necessaris per a atendre als joves. Però actualment la Generalitat ja ha agafat el camí per ajudar als pobles i ciutats en aquesta matèria i que puguen ser els Ajuntaments, amb un control i la col·laboració de la Generalitat, qui puguem gestionar totes les polítiques juvenils, i no sols amb pressupost municipal com ho estàvem fent fins ara”.

Baraza valora el major grau d’autonomia en la gestió que s’està experimentant en aquesta legislatura: “considere que anem a una gestió de les polítiques juvenils més autònoma, cosa que personalment valore molt positivament, ja que els joves necessiten un tracte individualitzat, centrat en la nostra població”.

Per a accedir a aquestes subvencions, cal que les accions es desenvolupen abans de finals d’any i que els programes de joventut estiguen dirigits a la gent jove mitjançant activitats d’oci educatiu, activitats de promoció del voluntariat jove i programes d’aprenentatge-servei o d’activitats de Fòrum Jove organitzades per entitats locals, com ha estat finalment el cas de Xàtiva. D’altra banda, respecte als equipaments TIC, eren subvencionables les entitats locals que presten un servei d’informació juvenil inscrit en el cens de la xarxa de serveis d’informació juvenil de la Comunitat Valenciana.

Els criteris de valoració per a les ajudes al programa de joventut han estat l’anàlisi de la joventut de l’entitat local, les necessitats detectades en la població juvenil i les accions concretes del programa. Pel que fa a la concessió d’ajudes als equipaments TIC, s’ha tingut en compte la relació d’activitats informatives desenvolupades al servei d’informació juvenil durant l’any anterior i la relació d’activitats informatives a desenvolupar en aquest exercici.

WhatsApp Portal de Xàtiva