Solopizza Xàtiva

La Unitat de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives (UPPCA) de Xàtiva, conjuntament amb el Consell de la Joventut de Xàtiva i la regidoria de Joventut, han preparat una sèrie d’activitats per a commemorar i informar sobre el Dia Mundial en la Lluita Contra la SIDA, que es celebra oficialment el proper diumenge 1 de desembre.

Les accions es realitzaran aquest divendres 29 de novembre tant als diferents centres de secundària de la ciutat com a les zones d’oci nocturn de Xàtiva, amb la finalitat d’apropar als més joves informació d’interès i prevenció de les conductes de risc que posen en perill la salut sexual de les persones. Entre aquestes accions es troben la sensibilització de la població jove i adulta sobre els riscs de dur a terme conductes sexuals poc segures, la promoció de l’ús d’anticonceptius eficaços per previndre el VIH i altres malalties de transmissió sexual, i el lliurament de material divulgatiu i preservatius com a principal mètode de protecció davant una possible MTS.

La importància d’aquestes campanyes de prevenció resideix en que després de la seua consolidació, el nombre de casos notificats a Espanya des de l’any 1996 va experimentar un progressiu descens. A dia de hui, a Espanya hi ha prop de 145.000 persones infectades per VIH (16.000 a la Comunitat Valenciana), però tan sols 1 de cada 5 persones sap que és portadora de la malaltia, el que resulta un problema pel risc d’infecció i transmissió que implica aquesta patologia.

A l’any es diagnostiquen al voltant de 4.000 nous casos, dels que quasi la meitat (46%) es detecten en fases avançades de la malaltia. El 11% dels nous casos a Espanya són joves d’entre 15 i 24 anys.

WhatsApp Portal de Xàtiva