Solopizza Xàtiva

L’Ajuntament de Xàtiva ha presentat aquest migdia l’edició 2020 del Firall, la Fira de l’All Tendre de Xàtiva, amb presència del regidor d’Agricultura de Xàtiva Ricardo Martínez i del president de l’Associació de Productors d’All Tendre de Xàtiva Vicent Perucho.

Aquesta Fira es celebrarà entre el divendres 21 i el diumenge 23 de febrer, si bé el dimarts, dimecres i dijous s’han programat visites guiades escolars a un bancal d’alls tendres del municipi, amb una explicació a càrrec de Pep Gimeno Botifarra i de l’aller José Guerola. Ja el divendres, a partir de les 19:30 de la vesprada a la Plaça del Mercat, tindrà lloc un concert musical de «Los chicos del Swing» i una degustació de tapes d’alls tendres a càrrec de l’Associació Gent del Mercat.

El dissabte 22 serà un dels plats forts d’aquesta cita, ja que a les 10 del matí s’inaugurarà a l’Albereda Jaume I el mercat de productes ecològics, artesans i de proximitat, que romandrà obert durant tota la jornada. També a les 10 del matí hi ha programat un esmorzar popular amb alls tendres organitzat per La Unió de Llauradors i Ramaders (Jardí José Espejo); i eixides, des de la Font del Lleó, a una visita guiada a un camp d’alls tendres, amb la guia de Pep Gimeno Botifarra i José Guerola, per a la que cal apuntar-se prèviament al correu electrònic promocioeconomica@ayto-xativa.es.

«Tenim molta acceptació i molta demanda pel que fa a aquesta Fira. Pel moment ja són prop de 200 les persones que s’han apuntat per a fer les visites guiades. I a més tenim un cap de setmana ple d’activitats, amb més de 50 carpes muntades a l’Albereda», ha manifestat el regidor d’Agricultura Ricardo Martínez

La jornada del dissabte continuarà amb una actuació musical de Nànets Band Rock per als més menuts (12h), i ja de vesprada tindrà lloc a les 17h el III Concurs de lligar alls tendres, organitzat per Bankia, i un reconeixement als allers més majors a partir de les 18 de la vesprada. A més a més, també es realitzarà el II Concurs de Truita d’Alls Tendres, organitzat per ADEXA.

Ja el diumenge 23 de febrer tindrà lloc, a partir de les 10 del matí, la Mitja Marató de Xàtiva, organitzada pel Club Ajos Xàtiva, i a les 11 del matí la Plaça del Mercat albergarà una calçotada popular organitzada per Gent del Mercat, amb actuació musical de The Handmakers.

El president de l’Associació de Productors d’Alls Tendres de Xàtiva, Vicent Perucho, ha explicat per la seua part que «portem molt de temps treballant en aquesta Fira, amb una estructura en comú entre tots els llauradors, adaptant-nos a les noves tecnologies».

Cal destacar també que durant la setmana del 17 al 23 de febrer, els restaurants i bars del municipi que vullguen podran adherir-se a aquesta Fira amb la realització de menús i tapes amb l’all tendre com a protagonista.

Per a més informació es pot visitar la pàgina web www.firall.es

WhatsApp Portal de Xàtiva