PoolWork Xàtiva

Aquest matí s’ha presentat en roda de premsa la programació del «Xàtiva balla» 2021, que se celebrarà durant aquest mes d’abril coincidint amb la celebració del Mes de la Dansa, i en la que han participat la regidora d’Arts Escèniques Reme Sinisterra, la presidenta de l’Institut de dansa educocreativa i social, Alicia Herrero, i el director de l’Acadèmia de dansa Rytmus, Máximo Climent.

«El 29 d’abril se celebra el Dia Mundial de la Dansa i des de l’Ajuntament volem commemorar aquesta cita amb activitats al llarg de tot el mes. Aquest any teníem la intenció de posar en marxa un gran projecte anomenat ‘Xàtiva balla’, però la situació sanitària no ens ho ha permès, pel que ho hem canviat per una proposta dirigida a projectes de dansa a través de la plataforma digital», ha manifestat la regidora d’Arts Escèniques Reme Sinisterra.

D’una banda, els veïns i veïnes de la ciutat podran participar penjant fotos o vídeos a les xarxes socials ballant de forma temàtica, i emprant l’etiqueta #XativaBalla. Del 9 al 13 d’abril es podran pujar vídeos ballant amb la família, mentre que del 14 al 20 d’abril la temàtica serà ballar amb la natura. Del dia 21 al 27 d’abril es podran penjar fotos i vídeos ballant amb les mascotes, i del 28 al 30 els continguts seran vinculats amb els més menuts de la casa.

D’altra banda, també s’estrenaran tres vídeos desenvolupats per entitats i centres locals, amb la dansa com a protagonista. El dia 15 d’abril es publicarà la peça «Xàtiva a ritme de dansa», realitzada pels centres educatius de Xàtiva amb la col·laboració de la companyia de dansa «Semblante», on s’interpretarà la coneguda cançó «Jerusalema». El 22 d’abril serà el torn del vídeo «Fins que les pedres ballen», una producció pròpia de l’acadèmia de dansa de Rytmus que uneix dansa, música, arquitectura, imatge i paraules, i que ha estat rodada íntegrament al Castell de Xàtiva. Per últim, el 29 d’abril es publicarà «38º 59’ 19’’N» (que respon a les coordenades geogràfiques de Xàtiva), a càrrec de l’Institut de Dansa Educocreativa i Social amb diferents col·laboracions i amb una coreografia original, vestuari, i arranjaments musicals.

«Ha sigut un plaer participar d’aquesta iniciativa, que ha sigut un gran repte per a nosaltres. La nostra activitat uneix el Castell amb la dansa a través d’un element, la pedra», ha explicat el director de l’Acadèmia de dansa Rytmus, qui ha convidat a tota la gent «a ballar i moure’ns, siga quin siga l’estil». Per la seua part, la presidenta de l’Institut de dansa educocreativa i social, Alicia Herrero, ha agraït la programació que s’ha presentat «per poder seguir compartint art», malgrat la situació actual. «S’agraeix que per part de l’administració pública es continuen recolzant projectes culturals i artístics». Herrero ha fet referència també la projecte ‘Ballem’, que venia desenvolupant-se des de 2016 i que «resultava un projecte de dansa comunitària amb la participació de 200 persones dalt d’un escenari i que es va haver de paralitzar el passat any, tot i que aquest 2021 anem a poder realitzar una part d’aquesta proposta».

WhatsApp Portal de Xàtiva