WhatsApp Portal de Xàtiva

El plenari del proper dissabte 5 d’octubre portarà a aprovació la cessió a la Conselleria de Sanitat dels terrenys on s’ubicarà l’ampliació de l’aparcament de l’hospital Lluís Alcanyís de Xàtiva.

Es tracta d’un tràmit necessari per a cedir de forma efectiva a l’ens autonòmic els terrenys, iniciant així les actuacions necessàries encaminades a l’ampliació de les places de pàrquing actuals. En cas d’aprovar-se, el següent i últim pas serà remetre l’acord a la Conselleria de Sanitat i Salut Pública per tal de que manifeste la seua conformitat.

La parcel·la sobre la que s’efectuarà l’ampliació és la 176 del polígon 35 del cadastre immobiliari rústic de Xàtiva, de 4.551 metres quadrats i annexa a l’Hospital Lluís Alcanyís. Es troba situada entre l’aparcament de la part de darrere de l’hospital i el Camí del Pintor. El preu fixat per a la seua compra, que va ser signada el passat 27 de desembre de 2018 pels titulars dels terrenys i l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà, va ser de 70.127,77 euros que correspon a la taxació elaborada pels tècnics municipals.

L’adquisició d’aquests terrenys per part de l’Ajuntament de Xàtiva resulta imprescindible per tal de descongestionar l’estacionament, que es troba totalment desbordat en l’actualitat, permetent l’obertura d’un nou accés a la zona d’aparcament de la part darrera de l’hospital i evitant així haver de travessar la zona d’urgències per tal de poder arribar al segon pàrquing.

El nombre d’usuaris assignat a l’hospital s’aproxima als 198.000. Actualment, la capacitat del recinte és d’unes 800 places, el que contrasta amb el flux diari de vehicles de treballadors (que és de 1.100), als que cal sumar-li les consultes externes així com els vehicles dels pacients ingressats, familiars i visites.

«Aquest pàrquing era una demanda històrica que per fi es va a complir, amb un gran nombre de places noves que faran que pràcticament tota la gent que visita l’hospital puga aparcar en temps i hora»., ha destacat el regidor de Sanitat, José Vicente Benavent, qui ha recordat la dificultat a l’hora d’estacionar degut a la limitació de l’oferta existent, el que provocava crispació entre els pacients.

Diseño, programación y mantenimiento web en Xàtiva