Xàtiva participa en la Fira Nacional de Turisme B-Travel celebrada a Barcelona

La cita va tindre lloc el darrer cap de setmana i la capital de la Costera ha compartit espai amb altres localitats valencianes com Gandia, Cullera o Sagunt

48

Solopizza Xàtiva

Centelys

PoolWork Xàtiva

Xàtiva ha estat present durant el darrer cap de setmana en la XXX edició de la Fira Nacional de Turisme B-Travel que s’ha celebrat a Barcelona.

La cita, que va tindre lloc al recinte de Montjuïc, estava destinada tant a professionals com a públic en general i entre els sectors representats es trobaven organismes oficials, ofertes d’allotjament, agències de viatges i majoristes, premsa especialitzada, formació i serveis turístics, gastronomia o creuers entre d’altres.

Xàtiva ha mostrat tota l’oferta turística de la ciutat i ha compartit espai, de la mà de València Turisme, amb altres localitats valencianes com ara Cullera, Gandia, Sagunt, Sueca, Requena, Alboraia o El Puig de Santa Maria.

Segons l’Àrea de Competitivitat Turística de Turisme Comunitat Valenciana, a Catalunya es fan anualment 959.477 viatges (dels quals un 34,3% es realitzen durant les vacances d’estiu), sent la Comunitat Valenciana la tercera destinació preferida dels catalans. El turista català roman una mitjana de 6,4 dies a la Comunitat amb una despesa mitjana de 48,9 euros al dia. Més del 97% visita sense paquet turístic i el 76% accedeixen al territori amb automòbil, allotjant-se principalment a hotels (30,2%), habitatges de familiars o amics (44,8%) o en segones residències (13,5%).

Pel que fa a l’estacionalitat, és el tercer trimestre de l’any el que concentra el gruix dels viatges catalans (48,8%), per damunt de la mitjana del total d’emissors a la Comunitat Valenciana (39,4%). Cal destacar que un 36,1% dels viatges té com a destinació la província de Castelló, i entre les activitats que es duen a terme, el gaudi de la platja se situa per baix de la mitjana, destacant en la resta d’activitats principals.

WhatsApp Portal de Xàtiva