Solopizza Xàtiva

Centelys

PoolWork Xàtiva

La regidora d’Arts Escèniques, Reme Sinisterra, junt amb el director de Teatre de la Lluna, Víctor Manuel Torres, han presentat aquest matí la vint-i-sisena edició dels Tallers d’Arts Escèniques de Xàtiva. Aquests tallers formen part de la campanya d’activitats que es té previst desenvolupar entre els mesos de juny i setembre de 2022 per part d’aquesta àrea municipal. Les activitats consistiran en la realització de dos tallers de creació teatral i de moviment. Els tallers estan organitzats per l’Ajuntament de Xàtiva, amb la col·laboració de Teatre de la Lluna.

La regidora Reme Sinisterra ha reafirmat la voluntat de «recolzar aquesta iniciativa per a que el teatre, la dansa, el circ o qualsevol art escènica tinga visibilitat i siga reconeguda». Sinisterra ha recordat que «aquest projecte va començar fa 28 anys com a iniciativa independent, amb l’objectiu de promoure i difondre les arts escèniques a la ciutat, tenint com a base fonamental l’expressió en llengua valenciana». Per la seua banda, Víctor Torres ha destacat que «aquests tallers estan adreçats a totes aquelles persones interessades en les arts escèniques». Torres ha descrit la programació dels tallers, tot elogiant la figura dels dos docents que hi participaran.

Ambdós tallers, de 15 hores de duració cadascun, se celebraran durant el mes de juliol, al Centre Cultural Xàtiva (CCX), dirigits a tots els públics, amb l’única limitació de 15 assistents per taller. El taller de creació escènica en col·lectiu a partir de les dinàmiques de treball de Pont Flotant (4,5,6,7 i 9 de juliol, del 19 a 22h) estarà impartit per Jesús Muñoz. Combinarà una part pràctica dirigida a la creació d’una proposta escènica col·lectiva amb una part més reflexiva i teòrica on s’analitzarà els materials creats, el propi procés creatiu i els dubtes i inquietuds que sorgisquen durant les sessions de treball. D’altra banda, el taller de clown «L’èxit del fracàs» (18,19,20,21 i 22 de juliol, de 19 a 22h) serà impartit per Sergio Claramunt. El curs es realitzarà d’una forma pràctica amb la realització individual dels exercicis suggerits, i per mitjà d’improvisacions personals, en duo o col·lectives.

El preu de la matrícula serà de 35 euros. Per a més informació sobre matrícula, activitats i materials, es pot contactar amb Teatre de la Lluna, al telèfon 661 93 81 81 o per correu electrònic (teatredelalluna@gmail.com).

Jesús Muñoz és llicenciat en Art Dramàtic per l’Escola Superior d´Art Dramàtic de València i diplomat pel Centre Artistique International de la Voix Roy Hart (França). Membre fundador de Pont Flotant (any 2000), ha co-creat i actuat en les seues deu produccions, amb les quals ha girat arreu del món. Ha fet treballs de direcció i assessorament dramatúrgic per a companyies com El Ball de Sant Vito (València), Teatro Abocaos (València), La Panda de Yolanda o Deu Cèntims (Mallorca), entre d’altres. Del 2010 al 2016 va ser professor de l’assignatura d’Entrenament Vocal a l’Escola de Teatre Off de València; des del 2012 és professor dels mòduls d’Expressió Oral i de Creació Col·lectiva al Postgrau de Teatre en l’Educació (actual Màster en Teatre Aplicat) de la Universitat de València i des del l’any 2010 ofereix cursos de treball vocal en diferents escoles i universitats i al Centre Artistique International de la Voix Roy Hart (França), així com altres cursos de formació i de creació escènica.

Per la seua banda, Sergio Claramunt és llicenciat en Estudis Teatrals per la Universitat de la Sorbonne i Diplomat a l’Escola Internacional de Teatre Jacques Lecoq de París. Va rebre cursos de mim i clown amb Philippe Gaulier, Marcelo Katz i Samy Molcho. Ha treballat com a pallasso, actor, mim o ballarí en diferents companyies d’Espanya i França, recorrent escenaris d’Europa, Amèrica i Àfrica. Combina la direcció teatral amb la pedagogia, realitzant muntatges i cursos sobre improvisació, teatre gestual, clown i bufons. Va treballar com clown d’hospital en “Le Rire Médecin” (França). Fundador i director artístic de Payasospital (1997-2022).

WhatsApp Portal de Xàtiva