Xàtiva ordena la clausura immediata de dos pubs i dues terrasses al Mercat

La Policia Local alça acta per incompliments contra les restriccions sanitàries durant el cap de setmana de Nadal

4997

Solopizza Xàtiva

Centelys

L’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, va decretar ahir la clausura immediata de dos pubs de la zona de la plaça del Mercat, al haver-se constatat diversos incompliments de les mesures de seguretat sanitària contra la pandèmia de la Covid-19. Durant el passat cap de setmana, la Policia Local de Xàtiva va alçar actes en aquestos dos establiments on es deixa constància fefaent de la infracció de les restriccions sanitàries. En conseqüència, els serveis municipals han emès informes jurídics en els quals s’interessa la clausura immediata dels locals, degut a la gravetat de la situació causada.

De la mateixa manera, l’Ajuntament ha ordenat la retirada immediata de les terrasses de dues cafeteries més, també ubicades a la mateixa zona d’oci. En aquest cas, les actes policials constaten que els establiments incomplien la limitació establerta pel que fa al número de taules autoritzades, així com de les distàncies de seguretat.

Cal recordar que el passat 9 de desembre, la Generalitat Valenciana alçava la suspensió d’activitats de pubs i discoteques, però condicionant-ho a què aquests tipus d’establiments només podran realitzar activitats de restauració i hostaleria compatibles amb la seua llicència o autorització en l’horari que els corresponga per la seua activitat.

L’alcalde Cerdà ha confirmat que “aquestes mesures extremes les hem pres després d’estudiar els informes policials del que havia passat durant les festes de Nadal a Xàtiva”. Cerdà ha afirmat que “ni jo com alcalde, ni la resta del meu govern anem a consentir que es pose en risc la salut del conjunt de les xativines i els xativins”. L’alcalde ha advertit què “si durant les celebracions de Cap d’Any es repeteixen comportaments similars, no ens tremolarà la mà en decretar nous tancaments de locals o altres mesures, com la retirada de terrasses”.

WhatsApp Portal de Xàtiva