Xàtiva-Ontinyent aconseguix el seu tercer guardó al lideratge europeu en reducció de l’empremta de carboni

46

Solopizza Xàtiva

Centelys

  • Les distintes iniciatives que du a terme l’Hospital Lluís Alcanyís de Xàtiva en matèria mediambiental fonamenten el guardó
  • És el tercer premi al lideratge en esta matèria que rep el Departament des de 2019.

El Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent ha sigut premiat pel seu lideratge europeu en la posada en marxa d’accions que frenen les seues emissions de GEI i la mitigació dels efectes del canvi climàtic.

Este guardó ho concedix l’organització Health Care Without Harm Europe (HCWH) https://noharm-europe.org/content/europe/our-members

entre tots els hospitals i àrees sanitàries adscrites al seu programa de compromís amb el medi ambient en la Sanitat.

En 2019 i en 2021, el Departament també va aconseguir esta distinció d’àmbit europeu si bé en l’actualitat es compta amb nombre més gran de membres participants i es disputa el lideratge entre 150 hospitals europeus dels quals 24 són espanyols.

Des del Departament de Salut s’ha indicat que “ens sentim honrats de rebre este premi i de ser part d’una comunitat global d’institucions d’atenció mèdica en tots els continents que lideren la transformació cap a una atenció mèdica climàticament intel·ligent” i han afegit que “celebrem este moment amb tots en la nostra institució i amb els nostres col·legues de tot el món. També esperem amb interés el treball que tenim per davant mentres ens esforcem per protegir la salut futura de la nostra comunitat, el medi ambient i el planeta”.

El departament Xàtiva-Ontinyent, a través del seu Comité de Sostenibilitat i Salut Urbana, es troba actualment immers en un pla de reducció d’emissions de GEI després d’haver obtingut el segell del Ministeri de Transició Ecològica pel càlcul de la seua empremta.

Este pla pretén reduir la seua empremta de carboni en un 30% fins a 2030 i aconseguir una notable reducció del seu consum elèctric per mitjà de l’ampliació progressiva de la seua àrea de captació d’energia solar.

A més d’este pla, Xàtiva-Ontinyent està duent a terme un programa pilot de tutorització perquè onze hospitals públics valencians calculen les seues emissions de GEI, pas fonamental per a poder dissenyar accions per a mitigar els seus efectes sobre el medi ambient i programar accions.

WhatsApp Portal de Xàtiva