Xàtiva obté el vist i plau de Sanitat per al nou col·legi Pla de la Mesquita

569

Pacte Costera-Canal

Solopizza Xàtiva

La Direcció General de Salut Pública de la Generalitat Valenciana ha emés un informe favorable a la ubicació del nou edifici del CPEE Pla de la Mesquita en el solar contigu al CRIS i el CEEM, en una parcel·la municipal de caràcter dotacional. Aquest informe sanitari referent a la implantació d’un col·legi d’educació especial a Xàtiva té caràcter preceptiu i és, de fet, el vist i plau necessari per a l’inici dels tràmits per a la construcció del nou centre educatiu. El pas següent serà l’adjudicació de la redacció del projecte de l’edifici, tràmit que correspon a la conselleria d’Educació.

L’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, s’ha mostrat satisfet per l’aprovació d’aquesta ubicació. Segons Cerdà, “aquest informe és el punt que faltava per iniciar el tràmit d’elaboració del projecte de construcció del nou Pla de la Mesquita. Estem molt satisfets, ja que l’elecció del lloc havia estat consensuada amb el claustre de professors del centre i amb les famílies dels alumnes”. L’alcalde ha justificat la situació del futur col·legi en aquesta parcel·la argumentant que “acostar el col·legi al nucli urbà facilitarà les activitats d’integració dels alumnes que s’hi desenvolupen, com ara les visites al mercat o les activitats de compra en establiments locals, que podran dur-se a terme a peu i sense necessitat de contractar un transport públic, tal com venia reclamant-se des del centre educatiu”, explica el primer edil.

Cerdà espera que “la conselleria comence a treballar de manera intensa en el projecte. Esperem conéixer aquest projecte en breu per poder traslladar-lo i compartir-lo amb la direcció del centre, professors i familiars, de manera que els treballs de construcció comencen en aquesta legislatura i el nou col·legi Pla de la Mesquita siga una realitat el més prompte possible”.

Per la seua banda, la regidora d’Educació, Amor Amorós ha manifestat que “és tracta d’un pas més en aquest procés. Esperem que els tràmits s’acceleren al màxim. Pensem que la ubicació del nou centre és idònia”. Amorós ha comentat que “ara entrem en la fase d’adjudicació del projecte, que té unes característiques especials, donada la naturalesa del col·legi. A partir d’eixe moment, caldrà recollir les aportacions dels professionals del centre, de la comunitat educativa i dels tècnics municipals”.

Segons l’informe, prèvia visita de comprovació per part d’inspectors del centre de Salut Pública, es considera adequada la ubicació plantejada, tenint en compte la distància existent a les diverses activitats industrials que es desenvolupen en els polígons confrontants. El informe assenyala que, per a futures activitats industrials que puguen instal·lar-se en la zona, hi haurà de tenir-se en compte la situació del col·legi, amb la finalitat d’evitar possibles afectacions per als usuaris. El document recomana que es respecte una distància mínima de 200 metres.

Roger Cerdà ha fet memòria de les gestions dutes a terme per l’actual equip de govern durant les visites a Xàtiva del secretari autonòmic d’educació Miquel Soler, tant durant la campanya electoral com en la presentació de les línies d’educació infantil a l’Attilio Bruschetti i el Taquígraf Martí, on es va anar consolidant el compromís d’actuació de la Generalitat per a la construcció d’un nou centre educatiu a la ciutat que substituïra l’antic edifici del Pla de la Mesquita.

L’obra forma part del Mapa d’Infraestructures Escolars de la Generalitat, que contempla la construcció de 124 nous centres educatius. Per a dur a terme totes aquestes actuacions, la conselleria estima un pressupost de 423 milions d’euros. El Mapa d’Infraestructures Escolars s’executarà durant el període 2016-2019.

WhatsApp Portal de Xàtiva