xativa-calistenia-portaldexativa

Diseño, programación y mantenimiento web en Xàtiva

Aquest matí s’ha posat en marxa el primer parc de cal·listènia de Xàtiva, un lloc d’entrenament i esbarjo on els joves (i no tan joves) podran acudir a entrenar-se i practicar esport a l’aire lliure.

Els exercicis de cal·listènia al carrer s’han convertit en l’alternativa més econòmica i divertida als tradicionals gimnasos. La cal·listènia és un sistema d’exercicis físics que es realitza amb elements estàtics i el propi pes corporal. En aquest sistema l’interès està en els moviments de grups muscular més que en la potència i l’esforç. La paraula prové del grec kallos (bellesa) i sthenos (fortalesa). L’objectiu és l’adquisició de gràcia i bellesa en l’exercici; la bellesa que té el cos en moviment.

El parc, instal·lat a la zona verda d’Ausiàs March, està format per quatre postes verticals, tres barres transversals i una pared sueca; barres paral·leles: quatre postes verticals i dues barres transversals; i barra de flexions formada per quatre postes verticals i tres barres transversals. Els aparells, homologats segons la Normativa UNE EN 16630, estan instal·lats sobre un sol de seguretat.

Segons la regidora de Parcs i Jardins, Pilar Gimeno, «Cada vegada és més habitual veure gent jove i no tan jove practicar esport als espais públics com platges o parcs. Xàtiva no és cap excepció. La primera demanda d’un parc de cal·listènia ens va arribar per part d’un grup de joves de la zona que acostumaven a practicar l’Street Workout amb l’estructura de les porteries de futbol. També va ser una de les propostes recollides als pressupostos participatius, tot i que no va ser la més votada. Des de la regidoria de Parcs i Jardins no podíem restar aliens al que s’ha convertit en un moviment social per als seus participants i en una alternativa de lleure per a molts joves; per això hem fet tot el possible per dotar-nos de pressupost ordinari per poder portar a terme aquesta instal·lació i donar resposta a les propostes i necessitats de la població més jove.»

WhatsApp Portal de Xàtiva