EOI Xàtiva

Clínica dental Pablo Fos

PoolWork Xàtiva

Reig: “és evident que el govern anterior es dedicava a altres negocis i que ha abandonat durant dues dècades serveis tan essencials com el clavegueram”

L’Ajuntament de Xàtiva construirà tres nous col·lectors en el casc urbà per acabar amb problemes de filtracions i inundacions en trams dels carrers Ximén de Tovia, Acadèmic Maravall i Dr Simarro. Es preveu inicialment que les obres comencen el 12 de desembre, a Dr Simarro; el 9 de gener, en el cas de Ximén de Tovia i el 30 de gener, a Acadèmic Maravall. El preu inicial de licitació de les obres ronda els 40.000 euros. Continuen així les inversions en millora dels serveis públics de la ciutat, un tipus d’actuacions que havien estat abandonades pels anteriors governs del Partit Popular, amb conseqüències negatives per a la qualitat de vida dels veïns.

I és que en ple segle XXI, els edificis d’aquestos carrers no comptaven amb una xarxa municipal de recollida d’aigües residuals, sense que cap membre dels equips de govern anteriors moguera un dit per resoldre aquesta situació inexplicable. Com a resultat d’aquesta imprevisió, els serveis municipals no podien fer el manteniment adequat a les canalitzacions, amb els conseqüents problemes per l’acumulació d’aigua.

Per exemple, en el carrer Ximén de Tovia, la conducció de sanejament actual consisteix en una gran escomesa privada que transcorre per la vorera paral·lelament als edificis. Aquesta conducció es troba molt deteriorada i ocasiona constants problemes als veïns. Però és que en els casos d’Acadèmic Maravall i Dr Simarro no existeix cap conducció en el vial situat front als set portals que han sol·licitat la connexió a la xarxa municipal de sanejament.

«Si hom pensa en les inversions en grans obres a què ens tenien acostumats els populars, la perplexitat front a aquestes deficiències s’incrementa en progressió geomètrica. Ara, l’Ajuntament afronta aquestes inversions mentre la ciutat encara està pagant els sobrecostos de la plaça de bous».

La solució plantejada pels tècnics municipals passa per connectar aquestes finques a la xarxa municipal de clavegueram. A Ximén de Tovia, el nou col·lector transcorrerà paral·lel a la conducció existent, col·locant pous de registre front als portals afectats per a que les diferents comunitats de veïns puguen realitzar les corresponents escomeses particulars. D’igual manera, en Acadèmic Maravall i Dr Simarro, es construiran nous col·lectors, amb els corresponents pous de registre davant de cada finca. En els cas d’Acadèmic Maravall, amb aquesta actuació s’evita abocaments a la séquia Murta.

El regidor de Serveis Públics, Ignacio Reig, comenta que “seguim atenent les peticions dels veïns, a mesura que tenim capacitat pressupostària per a inversions. En aquestos casos, afrontem la instal·lació de col·lectors d’aigües residuals en carrers on simplement no existia xarxa de clavegueram públic. Al llarg de la legislatura, tenim previst continuar fent inversions que afecten a serveis públics bàsics de la ciutat. És evident que el govern anterior es dedicava a altres negocis i que ha abandonat durant dues dècades serveis tan essencials com el clavegueram”, conclou l’edil.

WhatsApp Portal de Xàtiva