Xàtiva instal·la trampes contra el mosquit tigre i lluita porta a porta

Subtitle

1115

La regidoria de Neteja Viària posa en marxa un pla municipal contra este insecte. Tècnics especialitzats elaboraran un mapa de zones critiques i revisaran les cases particular que ho demanen.

La regidoria de Neteja Viària posarà en marxa el pròxim mes de juny el Pla Municipal contra el Mosquit Tigre. La iniciativa preveu diverses actuacions. D’una banda, s’instal·laran trampes de mostreig en zones verdes les quals permetran la detecció precoç. Amb estes dades s’elaborarà un mapa d’àrees de major risc.

A més, segons la regidora de l’àrea, Pilar Gimeno (Compromís), “també es treballarà en la prevenció col·locant productes larvicides preventius en embornals situats al voltant de centres públics on hi ha més concentració de població sensible, pensem en escoles per exemple, i en altres zones que per tindre més espais verds són més propicies per la cria del mosquit tigre”.

La campanya també té caràcter correctiu per això es col·locaran larvicides en els focus on es detecten larves i a més s’atendran de manera individual les queixes ciutadanes. Aquest servei aporta un valor doble, ja que a més d’assessorar i conscienciar directament al veí, es pot avaluar la presència de focus de mosquit tigre a l’interior de l’habitatge.

Aquest pla estarà en marxa durant un mes. Si la resposta és bona anirà renovant-se.

WhatsApp Portal de Xàtiva