EOI Xàtiva

Clínica dental Pablo Fos

PoolWork Xàtiva

L’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà i la regidora de Benestar Social Xelo Angulo han rebut aquest matí als 20 nous treballadors municipals gràcies al programa de Polítiques Inclusives de l’Ajuntament de Xàtiva (Programa PI).

Amb aquestes vint persones són un total de 66 els nous treballadors que han accedit aquest any a aquest programa, emmarcat en el Pla Reactivem Xàtiva com a conseqüència de la pandèmia esdevinguda a partir del mes de març d’aquest any 2020.

Pel que fa als llocs de treball, dos correspondran a peons de neteja d’edificis municipals, un com a reforç del servei d’Ajuda a Domicili, deu per a les Brigades Municipals i set aniran a llocs de consergeria (un a la Ciutat de l’Esport, dos a La Casa de la Ciutat, un al Museu, un a la Casa de les Dones, un al departament d’Obres i un entre els departaments de Promoció Econòmica i Recursos Humans).

Aquests nous treballadors s’incorporen a l’Ajuntament, després de passar les proves pertinents, per un període d’un any amb 25 hores setmanals de dilluns a divendres.

A més a més, cal destacar que els 66 nous treballadors incorporats al llarg d’aquest any responen a diferents perfils del programa: set corresponen a dones en grups d’edat de taxes baixes d’ocupació, sis són persones amb diversitat funcional, dos són d’alt risc d’exclusió social, quinze usuaris habituals de serveis socials i trenta sis persones corresponen al perfil d’afectats per l’impacte social i econòmic de la Covid-19.

«La nostra obligació com a Ajuntament és procurar el benestar per a les famílies de la nostra ciutat, especialment en aquesta etapa tan difícil que estem travessant, i per això plantegem programes per millorar la dignitat de les persones», ha explicat la regidora de Benestar Social Xelo Angulo, qui ha recordat que «aquest programa es duu a terme des de 2016 però ara és més necessari que mai, per crear un escut de protecció social a la ciutat- Perquè aquest és un ajuntament que no deixa enrere a ningú

Amb aquests nous contractes, són un centenar les persones que han entrat a treballar aquest any a l’Ajuntament de Xàtiva a través de diferents programes: 66 pel que fa al Programa municipal de Polítiques Inclusives, 10 per a la Brigada Covid a través de Programa Avalem Experiència i 22 pel programa Avalem Joves (aquests últims a través de LABORA).

Les persones beneficiades pel Programa de Polítiques Inclusives de Benestar Social s’ha incrementat en els darrers anys. En 2017 es van contractar un total de 27 persones, mentre que en 2018 van ser un total de 42 i en 2019 les persones ocupades van sumar un total de 50. Aquest any 2020, el nombre de persones beneficiades ha sigut de 66.

WhatsApp Portal de Xàtiva