Xàtiva incorpora 1,7 milions d’euros al pressupost de 2023 per a finançar majoritàriament programes i subvencions

El gros d’aquesta injecció es destinarà a àrees com ara Dona i Igualtat, Joventut o Promoció Econòmica

99

Solopizza Xàtiva

Centelys

L’Ajuntament de Xàtiva incorporarà vora 1,7 milions d’euros al pressupost municipal de 2023, procedents de distintes subvencions aportades per part d’organismes autonòmics com la Generalitat Valenciana o la Diputació de València, però també europeus amb els Fons de la Unió Europea.

El gros d’aquestes ajudes destinarà al finançament de distints programes d’ocupació, amb un total de 1,48 milions. 256.594,4 es destinaran per als programes i subvencions de l’àrea de Dona i Igualtat, com ara el programa «Dones amb Futur» o formacions en capacitats digitals. Pel que fa al departament de Promoció Econòmica, es destinaran 752.911,2 euros per a programes com «Xàtiva Treballa» o «Escorxador Viu». En Joventut, l’ampliació serà de 269.317 euros que es destinaran a «T’avalem Joventut amb futur» o a les accions del «Erasmus Plus».

A més a més, també es destinaran 60.000 euros per a la desnitrificadora i la renovació del sistema d’impulsió i telegestió del Carraixet, 42.429 euros per al Desdoblament del pavelló Esportiu Francisco Ballester, 20.217,14 euros per a la reforma de l’IES Josep de Ribera dintre del Pla Edificant o 23.813,02 euros per a altres activitats educatives.

«Per primera vegada anem a tindre un total de quatre programes d’ocupació i anem a rebre 1,4 milions per poder dur-los a terme, al que cal sumar altres aspectes importants com ara la millora del cicle integral de l’aigua o de les nostres infraestructures, com el pavelló Francisco Ballester o l’IES Josep de Ribera» ha manifestat l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà, qui ha afegit que «aquestes subvencions han d’executar-se en el present exercici».

WhatsApp Portal de Xàtiva