Xàtiva inaugura la XXVIII edició del Betlem

Diseño, programación y mantenimiento web en Xàtiva

Un any més, el Betlem Monumental de Xàtiva obri les seues portes al públic per encetar les festes nadalenques. El que s’ha consolidat com el Betlem més gran d’Espanya amb un total de 1.600m² per fer les delícies dels seus visitants.

Gràcies al treball, l’enginy i la creativitat dels treballadors de la Brigada de Parcs i Jardins, ajudats per les imprescindibles donacions de veïns i veïnes de Xàtiva, aquell xicotet pessebre que es posava a la porta de l’Ajuntament en arribar les festes de Nadal ha crescut fins a convertir-se en el que és ara: un Betlem Monumental que ofereix una recreació d’espais que configuren un xicotet poble on es distribueixen, entre altres elements, animals vius, un mercat, horts reals amb fruites i verdures, cases d’artesans representant oficis tradicionals, un llac d’uns 250m², fonts amb aigua corrent, un pont o un molí.

Un Betlem Monumental que va començar a muntar-se el passat novembre i on, segons remarca la regidora de Parcs i Jardins, Pilar Gimeno, “s’aprofita tot”: piles de pedra, finestrons, portalades, rodes d’esmolar, antigues construccions, etc. I on cal destacar el treball artístic dels jardiners que es dediquen a la seua elaboració i la gran feina de reciclatge i aprofitament que fan de tots els objectes i materials en desús que van arreplegant durant l’any.

Per a Gimeno “aquest betlem no solament és important per als turistes, si no també per als propis comerços de Xàtiva, a més recordar que és totalment sostenible realitzat pels propis jardiners.”. I és que part de les peces que conformen aquest peculiar decorat també serveixen per al seu emmagatzematge i per al seu transport.

Betlem de Xativa – Belén de Xàtiva

A més de ser una proposta cultural i sostenible, d’aquest Betlem també es desprenen tints solidaris. Els visitants poden demanar un desig en llençar una moneda a les diverses fonts; desitjos que acaben ajudant els que més ho necessiten ja que els fons recollits van a parar a mans d’ONG locals que en fan un bon ús.

Posicionat i consolidat un com referent nadalenc de la ciutat, és també un reclam turístic de primer nivell i un motor dinamitzador del comerç de Xàtiva que l’any passat va aconseguir atreure un total de 112.672 visites. Per això, enguany, igual que ho ha vingut fent en els anys anteriors, el consistori ha apostat per continuar promocionant-lo fora de la comarca amb l’objectiu de donar-lo a conèixer en punts estratègics i augmentar les bones xifres de 2017.

WhatsApp Portal de Xàtiva