Xàtiva fomentarà el valencià entre l’alumnat del primer cicle de Primària

Es repartiran per cada centre escolar de la ciutat vint-i-cinc exemplars del llibre «Diccionari visual», el qual possibilita l’aprenentatge de vocabulari bàsic

109

EOI Xàtiva

Clínica dental Pablo Fos

PoolWork Xàtiva

L’Ajuntament de Xàtiva ha preparat a través de la regidoria de Política Lingüística la campanya «Aprenem en valencià», per tal de promoure el valencià entre l’alumnat del primer cicle de Primària dels centres educatius de la ciutat.

Es tracta d’una iniciativa de dinamització lingüística que consisteix en el repartiment per les escoles del llibre «Diccionari visual», un llibre que, mitjançant la relació entre imatges i la seua representació gràfica, fa possible l’aprenentatge del vocabulari bàsic entre els infants. Gràcies al binomi imatge-paraula, la fixació dels conceptes en la ment dels xiquets i les xiquetes es fa més fàcil i divertida.

A més a més, les diferents escenes que apareixen al llibre són una bona eina per a estimular l’expressió oral en valencià. Entre les diferents escenes podem trobar: el cos humà, la casa i el jardí, les hores, els instruments musicals, l’aula, la visita al metge, els nombres, els contraris…

Des d’aquest divendres 20 de gener es repartiran vint-i-cinc exemplars per escola d’aquest «Diccionar visual», perquè estiguen a la biblioteca del centre a disposició del col·lectiu de mestres, i així poder utilitzar-los juntament amb l’alumnat quan consideren oportú.

«Amb aquesta iniciativa volem contribuir a promoure l’ús i l’aprenentatge del valencià entre l’alumnat dels nostres centres educatius», ha destacat la regidora de Política Lingüística Mariola Sanchis.

WhatsApp Portal de Xàtiva