Solopizza Xàtiva

Centelys

Continuen les accions dirigides a pal·liar els efectes de la pandèmia en el teixit econòmic de Xàtiva. L’Ajuntament de Xàtiva i l’Institut Valencià de Finances (IVF) han organitzat una jornada informativa sobre els aspectes tècnics de la sol·licitud d’ajudes per a la reactivació de l’economia. La jornada, que comptarà amb la col·laboració del Col·legi de Gestors Administratius de València, tindrà lloc el proper dijous 4 de març, a les 11 hores, en format webminar.

Aquest webminar va dirigit a gestors, assessors i altres perfils professionals interessats de la ciutat. Es tracta d’una acció d’assistència tècnica per a la tramitació d’aquestes ajudes públiques del Pla Resistir i del Pla Reactivem Xàtiva. També s’explicaran les diferents línies de suport financer posades en marxa per l’IVF en el marc de la lluita contra els efectes econòmics de la pandèmia. Hi intervindran l’alcalde Roger Cerdà, el director general de l’IVF, Manuel Illueca i la tècnica de el Departament de Creixement Econòmic de l’Ajuntament, Trini Fresneda. Per poder participar en el webminar cal inscriure a través del formulari habilitat al web www.reactivemxativa.com

L’alcalde Roger Cerdà ha explicat que «volem que tota aquesta informació arribe a les nostres empreses, tant les xicotetes com a les mitjanes empreses. Per això hem organitzat una jornada tècnica dirigida a aquells qui finalment són els encarregats de tramitar les ajudes. És a dir, a les gestories i a les assessories de la nostra ciutat i de la nostra comarca». Cerdà justifica la iniciativa: «entenem que en aquest moment tota ajuda és poca per a traslladar aquesta informació i junts aconseguir la necessària reactivació econòmica de la nostra ciutat».

A més de l’assistència tècnica per a la tramitació de les sol·licituds d’ajudes, el webminar té com un dels seus punts d’interès el conèixer de primera mà l’estratègia de suport financer impulsada per l’IVF per millorar la solvència de les empreses valencianes. Aquesta estratègia es basa en la posada en marxa de quatre fons d’inversió estratègics que mobilitzaran més de 400 milions d’euros. A aquests quatre fons d’inversió, participats per l’IVF i de gestió privada, podran adherir-se les empreses en funció de la seua solvència i situació. Aquests quatre fons se sumen a les dues línies de crèdit bonificat que ja té l’IVF i la SGR de suport als autònoms i microempreses.

El volum total d’ajuts de el Pla Resistir és actualment de 380 milions d’euros, encara que podrà ampliar-se segons evolucione la pandèmia. El Pla Resistir està format per les Ajudes Parèntesi (160 M €), dirigides a comerç, hostaleria i altres sectors afectats; les ajudes directes a autònoms i empreses (80 M €), els ajuts complementaris a treballadors en ERTO (17M €), les ajudes extraordinàries a autònoms (8M €), els préstecs bonificats amb ajut directe gestionats per l’IVF (50 M €), els préstecs participatius gestionats per l’IVF (50 M €), les ajudes extraordinàries al sector de l’oci nocturn (8 M €), les ajudes a l’artesania (7M €), les ajudes directes a al sector de ‘taxi i les ajudes al transport regular i discrecional.

WhatsApp Portal de Xàtiva