Solopizza Xàtiva

El proper 20 de novembre, aprofitant la proximitat de la commemoració dels dies dels drets de la infància i la ciutat educadora, l’Ajuntament de Xàtiva constituirà el primer consell municipal de xiquetes i xiquets, una iniciativa de participació ciutadana que s’assimila als òrgans consultius municipals i que pretén acostar els àmbits de gestió pública al sector més jove de la població.

El Dia Internacional de la Ciutat Educadora és una celebració a nivell mundial que té per objectiu crear consciencia sobre la importància de l’educació a la ciutat i visibilitzar el compromís dels governs locals per a situar-la com a vector generador de benestar, convivència, prosperitat i cohesió social.

Es tracta d’una celebració promoguda per l’Associació Internacional de Ciutats Educadores (AICE) – de la qual Xàtiva és ciutat membre des de 2018 – una organització sense ànim de lucre que agrupa quasi 500 governs locals de 34 països, amb l’objectiu de situar l’Educació com a eix fonamental del projecte polític municipal. 233 ciutats de 19 països van participar a les 3 edicions anteriors de la celebració, amb una gran diversitat d’activitats a l’espai públic i actes institucionals.

El lema d’aquesta edició ‘Escoltar la ciutat per transformar-la’ posa de relleu la importància d’articular processos que incorporen les diferents veus que conviuen a la ciutat per a reforçar vincles comunitaris, enfortir el sentiment de pertinença i assegurar que totes les parts (governs local, societat civil organitzada, sector privat i ciutadania) contribueixen activament a la co-construcció de la Ciutat Educadora.

A Xàtiva s’ha organitzat, en coordinació amb les àrees municipals de Participació Ciutadana, Joventut, Igualtat, Educació i Benestar Social, un programa d’actes per a celebrar aquestes dates internacionals, entre els quals destaquen:

  • Constitució del Consell Municipal de Xiquetes i Xiquets (20 de Novembre)
  • Festa per la Infància i Concert de ELS RAMONETS Jardí de la Pau (23 de Novembre)
  • Lectura del Manifest “Escoltar la ciutat per transformar-la” (30 de Novembre)

(NOTA: EL LLOC DE CELEBRACIÓ DE LA FESTA ÉS LE JARDÍ DE LA PAU I NO L’ALBEREDA COM FIGURA AL CARTELL)

WhatsApp Portal de Xàtiva