Solopizza Xàtiva

Aquest divendres 12 de febrer es compleixen 82 anys d’un dels capítols més negres de la història de Xàtiva, com va ser el bombardeig de l’estació de tren per part de l’aviació italiana, una acció que va deixar un total de 145 víctimes mortals i més de dos-cents ferits.

Per commemorar aquesta efemèride, l’Ajuntament de Xàtiva ha preparat per a aquest divendres una sèrie d’actes adaptats a les mesures de sanitàries i de seguretat establides per la pandèmia de Covid-19.

 

A les 11 del matí està prevista l’ofrena d’una corona de llorer per part de l’Ajuntament de Xàtiva davant el monument de l’aixopluc, front a l’estació on es va produir la massacre. Des del consistori fan una crida a la ciutadania per a que col·labore en aquest acte encenent una espelma o realitzant una ofrena de flors al monument entre el divendres 12 i el diumenge 14 de febrer, realitzant una foto i penjant-la a les xarxes socials amb l’etiqueta #XativaBombardeig1939.

D’altra banda, aquest divendres està prevista l’estrena del curt-documental “1939, bombardeig a Xàtiva, que es penjarà a les 12 hores a les plataformes digitals de l’Ajuntament i que es podrà veure també el diumenge 14 de febrer a les 14:30 hores a la Televisió Comarcal.

A més a més, des del divendres fins el diumenge s’instal·laran banderoles commemoratives a l’estació de tren en memòria de les 145 víctimes del bombardeig.

Aquest any no ens podrem retrobar davant de l’aixopluc per fer l’acte-homenatge a les víctimes del bombardeig, però mantenim viu el seu record amb accions com ara l’ofrena floral o un documental en el que portem treballant des de fa un any com a homenatge de la ciutat”, ha explicat la regidora de Memòria Històrica Raquel Caballero, qui ha demanat a la ciutadania “que realitzen el seu homenatge particular portant un ciri o una flor al monument de l’aixopluc durant aquest cap de setmana”.

WhatsApp Portal de Xàtiva