Diseño, programación y mantenimiento web en Xàtiva

Cinc cantautors de tot l’estat participen en la final del Certamen de joves cantautors i cantautores

Marc Damontagne, Joan Blau i Noel Biniés, Pablo Bernal i Marcos Gallo han estat els seleccionats pel jurat format pel periodista i escriptor Xavi Aliaga, la poeta Lorena Cayuela, la presidenta de la Música Nova Andrea Mollà i el músic i productor Pau Chafer.

Opten al Premi “Al vent” a la millor cançó en català, dotat amb 1000€ els seleccionats Marc Damontagne, Joan Blau i Noel Biniés. En el cas del Premi “Veles e vents” a la millor cançó en altres llengües, dotat també amb 1000€, els seleccionats han estat Pablo Bernal i Marcos Gallo.

Tots ells opten també al Premi a la millor Música i el Premi a la Millor Lletra, dotats amb 200€ cadascú, i el premi per votació popular, dotat amb 300€.

Una final al calor de la música de banda

La final del certamen, que se celebrarà divendres 26 de maig a les 22:00h al Gran Teatre de Xàtiva, comptarà amb l’actuació dels finalistes seguit de l’actuació d’un combinat de musics de La Nova i La Vella que interpretaran temes de cantautors valencians i estrenaran la Suite Raimon d’Adolf Ventas que sonarà per primera vegada a la ciutat. Després de les actuacions, el jurat farà públic el veredicte.

Entrada lliure amb qualsevol entrada del Festival

Per a l’accés al públic a la final s’ha establert una entrada de 5€ que es pot adquirir al següent enllaç o a les taquilles del Gran Teatre.

No obstant això, la organització ha establert una entrada lliure per a les persones que presenten qualsevol altra entrada, o abonament, a la resta d’actuacions del Festival Música i Lletra que es poden adquirir al següent enllaç i a les taquilles del Gran Teatre .

La inauguració del Festival Música i Lletra

El certamen obre la segona edició del Festival Música i Lletra que aquest any comptarà, entre d’altres, amb Abraham Rivas i Cesk Freixas (27 de maig), Mireia Vives i Borja Penalba (3 de juny), Sés i Les Kol·lontai (10 de juny) i Albert Pla i Diego Cortés (16 de juny). Es completa el cartell del Festival amb actuacions al carrer.

Exposició al voltant de l’obra d’Ovidi

Així mateix, durant els dies que dure el Festival, el Gran Teatre acollirà l’exposició “El pas del temps farà de nosaltres colors. Ovidi 20 anys de vacances”, un homenatge a l’obra d’Ovidi Montllor de l’artista Jordi Albinyana. L’exposició consta de 10 xilografies amb una visió molt personal sobre deu cançons del cantant alcoià. Segons Albinyana “cada una de les deu planxes, tirades de cinquanta en cinquanta, té un color definit, tret de la de Montserrat, que els té tots. Aquí, intente fugir de la rotoscòpia ovidiana habitual per a interpretar els versos d’Estellés, de Salvat-Papasseit i d’ell mateix amb una nova iconografia, reminiscent dels cartells artesanals d’èpoques convulses». Són uns gravats que condensen en un dibuix tot el sentir de la cançó d’Ovidi. L’exposició ha rodat des de finals del 2015 per diversos llocs com Ontinyent, Gandia, Barcelona…

Jordi Albinyana (L’Olleria, 1982) es llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Sant Carles de València en l’especialitat de Dibuix. La seua obra es caracteritza per l’ús de diferents tècniques, com la xilografia i la serigrafia. Ha estat il·lustrador de portades de discs com ‘Te’n cantaré més de mil’ de Pep Botifarra, ‘Miquel Gil & Manel camp trio’ o ‘El poder del voler’ de Sènior i el Cor Brutal.

El Festival més meridional de la cançó d’autor

El “Festival Música i Lletra. Xàtiva, cançó d’autor” es consolida com el festival més meridional de la paraula cantada. Una cita de referència per a la presentació de nous treballs i propostes que el converteix en un festival estratègic d’especial atenció. La segona edició del festival obre les portes a les actuacions al carrer durant els mesos de maig i juny a la ciutat de Xàtiva.

WhatsApp Portal de Xàtiva