Xàtiva celebra el Dia mundial de la conscienciació del TEA amb una sèrie d’activitats

138

Pacte Costera-Canal

Solopizza Xàtiva

Per motiu del 2 d’abril, dia mundial de la Conscienciació sobre l’Autisme, l’Ajuntament de Xàtiva recolza, una sèrie d’activitats programades per l’associació AXATEA, com ara el II Concurs de Murals per a centres educatius.

Sota el lema ”Un viatge feliç per la vida“, aquest any el concurs ha posat el focus en el dret de les persones en trastorn de l’espectre autista (TEA) i les seues famílies a disfrutar d’una vida feliç. Moltes d’elles s’enfronten a un nivell molt alt de discriminació en tots els aspectes de la vida, degut en bona part a la falta de conscienciació sobre el TEA. Cal eliminar els prejudicis existents i empatitzar amb el col·lectiu. Conéixer i comprendre les seues necessitats per a poder facilitar-los els suports específics que els permeten viure feliços i participar en la societat en igualtat de condicions respecte a la resta de la ciutadania.

Els guanyadors d’aquesta edició han resultat en nivell infantil Col·legi Públic Beat Jacinto Castañeda, en el nivell primaria Col·legi Claret Xàtiva i nivell secundària el Col·legi Públic d’Educació Especial Pla de la Mesquita. Els centres educatius guanyadors rebran un lot de llibres per a la seua biblioteca i la classe rebrà un diploma com a guanyadora del concurs.

A més, per motiu de la data, sensibilització i suport a les persones en trastorn de l’espectre autista (TEA) i les seues famílies, és dura a terme la il·luminació del Portal del Lleó.

WhatsApp Portal de Xàtiva