Xàtiva celebra aquest dissabte el Dia de les Aus

124

Solopizza Xàtiva

Xàtiva celebra aquest dissabte 8 d’octubre el Dia de les Aus, les quals són les millors indicadores de l’estat de salut del nostre medi ambient, símbol i qualitat de vida.

Durant la celebració del Dia de les Aus tractaran de conscienciar a la població de la importància de la conservació d’aquestes espècies i l’efecte beneficiós que tenen per a l’ésser humà i el nostre entorn en general.

Els objectius generals seran:

 • Introduir a la població local en el coneixement de les espècies d’aus freqüents en el nostre entorn, la seva biologia, costums i requeriments.
 • Acostar als participants al coneixement del medi natural a través d’un dels seus elements més representatius: les aus. Comprendre com l’home intervé de manera decisiva en els mecanismes de regulació dels sistemes naturals.
 • Informar i sensibilitzar de la importància de la conservació de les aus i tots els hàbitats associats a elles. La importància que tenen les seues poblacions per a mesurar la sostenibilitat i el benestar social, així com la importància de les aus insectívors en aquesta època de l’any com a reguladores de les poblacions d’insectes.

Entre els objectius específics que persegueixen seran si bé bàsics, aprendre a diferenciar les diferents espècies d’aus, comprendre els seus cicles biològics i la seva adaptació als cicles naturals. Analitzar la seua dependència del mitjà en el qual viuen i les conseqüències derivades dels canvis en el mateix a causa de l’activitat humana.

Des de la Regidoria de Medi Ambient i Gestió de Residus de l’Ajuntament de Xàtiva juntament amb la Societat Valenciana d’Ornitologia i Bosc Primigeni s’ha programat la següent activitat:

 • Identificació d’aus mitjançant la realització d’un trajecte que partirà del
  pàrquing enfront de Les Santes i transcorre per la costa del Castell fins a arribar a la
  Porta del Socors del Castell. D’aquesta manera es podrà observar les aus que
  habiten la vessant nord i sud del Castell. Així mateix introduiràn als assistents també
  en el coneixement de la flora i rèptils comuns de la zona.
  Per al desenvolupament de l’activitat és recomanable assistir amb prismàtics i guia
  d’aus.

L’activitat és gratuïta amb inscripció prèvia: boscprimigenixativa@gmail.com (places limitades).

WhatsApp Portal de Xàtiva