El plenari ordinari de l’Ajuntament de Xàtiva, celebrat el Divendres 30 de Març, ha aprovat la contractació d’un préstec d’un milió i mig d’euros per a inversions en millora d’infraestructures i serveis públics de la ciutat, contemplades en Pla Director d’Infraestructures Xàtiva Creix. En compliment de la gestió pressupostaria prevista per a 2019, i tal com està senyalat en el pressupost aprovat en desembre de 2018, el plenari ha procedit ha l’aprovació del préstec d’inversions 2019, per un total de 1.462.000 euros, amb els vots a favor de PSPV-PSOE, EU, C’s i les tres regidores del grup de no adscrites, que formen part del govern municipal, i l’abstenció del Grup Popular.

Aquest préstec ha estat adjudicat al Banc de Sabadell, entitat que ha realitzat l’oferta econòmica mes avantatjosa. Aquesta injecció econòmica servirà per a finançar total o parcialment un total d’11 projectes com ara la rehabilitació de la casa del carrer Engay (60.000 €), la reparació del canal de Bellús (47.000 €), els projectes derivats dels pressupostos participatius (300.000 €), l’aportació municipal per a la construcció de la via verda Xàtiva-Carcaixent (100.000 €) i part del cost del desviament de la séquia Murta al seu pas per Xàtiva (230.000 €).

El regidor d’Hisenda, Ignacio Reig, ha demanat el suport del plenari “per a poder dotar econòmicament aquestos projectes i tirar-los endavant. Ara caldrà executar-los amb la màxima celeritat i amb el màxim rigor pressupostari”.