Solopizza Xàtiva

Centelys

PoolWork Xàtiva

Aquest dimecres s’ha presentat a l’Ajuntament de Xàtiva la Copa Europea de Paraciclisme que se celebra aquest cap de setmana a la Comunitat Valenciana, i que farà parada dissabte a la capital de la Costera abans de desplaçar-se a València. En la presentació han estat presents l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà, el regidor d’Esports Pedro Aldavero, els reconeguts ciclistes (i medallistes) paralímpics Ricardo Ten i Maurice Eckard i el president del Dstrel Cycling Team i gerent de Hyundai Xàtiva Pablo Estrela.

«Que Xàtiva comence a ser referent dins del ciclisme adaptat és una qüestió molt positiva perquè si l’esport en general ja transmet uns valors magnífics per al conjunt de la societat, aquest tipus de ciclisme potencia la transmissió d’aquests valors i afegeix altres importantíssims com la inclusió i la igualtat» ha manifestat l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà, qui ha afegit que «cal seguir apostant per aquestes proves i convidem a tota la ciutadania de Xàtiva i als escolars i escoles esportives a que acudisquen dissabte a aquesta cita per veure a aquests esportistes que fan un esforç titànic».

Després de l’èxit del I GP Paracycling Dstrel Hyundai celebrat en setembre de 2021, Xàtiva acollirà en aquesta ocasió la primera prova de ciclisme adaptat internacional de la Comunitat Valenciana. La disputa de la carrera serà puntuable per al rànquing UCI continental CI en les modalitats de Handbike, Tricicles, Tàndem i Bicicletes. Constarà de la prova ruta que se celebrarà a Xàtiva aquest dissabte, i es complementarà amb una contrarellotge individual en València el diumenge.

A les 8:30 hores tindrà lloc l’eixida neutralitzada de Handbikes i Tricicles i a les 10:30 hores l’eixida neutralitzada de Tàndems i bicicletes. L’eixida i arribada tindrà lloc a l’Avinguda Pintor Juan Francés. La carrera de Handbikes i Tricicles tindrà una durada de 38 km (6 voltes de 6,3 km) i transcorrerà per la CV-610 direcció la redona de la carretera al Genovés, des d’on es descendirà per la CV-645 fins a la redona cap a l’hospital Lluís Alcanyís on s’efectuarà un canvi de sentit. Per la seua part, la carrera de Tàndems i Bicicletes serà d’un total de 58 km (4 voltes de 14,6 km) i passarà per les localitats d’el Genovés i Llocnou d’en Fenollet.

Hi ha un total de 71 inscrits de 13 nacionalitats diferents: Espanya (vora el 70%), Àustria, Emirats Àrabs Units, Finlàndia, França, Islàndia, Letònia, Holanda, Polònia, Portugal, Rússia Sèrbia i Veneçuela.

«Amb aquesta prova volem donar un pas més endavant, recolzant al màxim l’esport adaptat a través d’una carrera exemplar en la nostra Comunitat, en la qual participaran paraciclistes europeus i internacionals i sent tot un exemple d’il·lusió, inclusió i superació», ha manifestat el president del club Dstrel i gerent de Hyundai Xàtiva Pablo Estrela, qui ha indicat que «aquesta és una prova més complexa que la de l’any passat, reconeguda internacionalment, i això augmentarà el nivell i esperem que els esportistes i els espectadors puguen gaudir al màxim».

El ciclista i medallista paralímpic Ricardo Ten ha assegurat que «és un plaer tornar a aquesta ciutat amb un esdeveniment d’aquestes característiques, un salt molt important per als ciclistes que estem immersos en la classificació de cara al rànquing internacional. Gràcies a Xàtiva per acollir-nos i per donar-nos l’oportunitat de córrer en un circuit tan magnífic com aquest. Vindrà la selecció espanyola i això diu molt de la qualitat d’aquesta prova». Per la seua part, altre ciclista referent com Maurice Eckard ha animat a tota la gent a eixir al carrer a veure el ciclisme adaptat. «L’any passat aquesta va ser una iniciativa pionera, i aquest any s’aposta més fort encara amb una Copa d’Europa. Sempre que es recolzen proves com aquesta allí estarem, i esperem que Xàtiva continue sent un referent nacional i internacional en aquest sentit per a que el proper any augmente el nombre de països participants».

WhatsApp Portal de Xàtiva